Događaji

"to ste vi izmislili"

Vučić ustrajan u tvrdnji da nije spominjao Veliku Srbiju, demantira ga snimka iz Gline 1995.

Mirnu retoriku srpski je predsjednik zadržao tijekom posjeta u Hrvatskoj, sve dok mu nije postavljeno novinarsko pitanje o njegovu famoznom govoru koji je u Glini održao 1995.

U Vrginmostu je u utorak ustvrdio kako nije spomenuo veliku Srbiju te da to novinari izmišljaju.

Pitanje o spornom govoru u okupiranoj Glini 1995., u kojem govori o tom gradu kao srpskom i spominje granicu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, danas je potegnuto u Vrginmostu.

"Nikada nećete vidjeti straha i potrebe da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i nijedne sekunde nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama."

"I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine. Čini se da vi ne razumijete jednu stvar - imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti."

Nije se ogradio od svojih stavova koje je zastupao prije 23 godina. Uz to je kazao kako u govoru nikada nije spomenuo veliku Srbiju.

Snimka dokazuje drugo. "Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatske! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Nitko više ne zna ni u ovoj sali za kakvu se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li mu to biti beogradski pašaluk ili nekakva avnojska Jugoslavija, kakva će to država biti? Ukoliko srpski radikali pobijede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće!", kazao je Vučić 1995.

 

 


Reci što misliš!