Događaji

Vučić hrvatskim Srbima obećao pomoć - od mreže za golove do radio stanice

Vučić hrvatskim Srbima obećao pomoć - od mreže za golove do radio stanice
RTL

Drugog dana posjeta Hrvatskoj srpski predsjednik Aleksandar Vučić obilazi Vrginmost u Općini Gvozd. Trasa kojom je Vučić iz Zagreba došao u ovo mjesto pod jakim je policijskim osiguranjem, a prilikom izlaska iz glavnog grada zbog prolaska štićene kolone nastala je gužva.

Nešto prije 11 sati Vučić je došao u Osnovnu školu Gvozd kojoj je donirao informatičku opremu. Družio se s djecom u informatičkoj učionici te je s jednim dječakom sjeo u klupu.

Potom su djeca za srpskog predsjednika otplesala kolo. Kako N1 javlja, jednom je dječaku opao opanak pa mu je Vučić rekao da će mu nabaviti drugi.

Na pitanje kako ocjenjuje dosadašnji tijek posjeta Hrvatskoj, Vučić je kratko kazao: Zadovoljan sam i očekujem mnogo promjena u budućnosti.

Komentirao je i prvi dan posjeta Hrvatskoj.

"S predsjednicom sam imao dobre razgovore, uputio sam joj poziv za posjet Srbiji i Beogradu. Da vidi kako žive Hrvati, ali i da dalje vidimo kako ovdje možemo još pomoći. Vidio sam na putu ovdje tragove rata, da nema ljudi i trebamo razgovarati oko zapošljavanja, elektrifikacije', kazao je. Dodao je kako je s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem razgovarao jučer oko uspostave radio stanica 'na srpskom jeziku i sa srpskom glazbom i kulturom."

Srbija je to spremna financirati, a Hrvatska treba odobriti koncesiju.

Obećao je i nabavu kombija za lokalni nogometni kub, mreže za golove i slično.

 

Reci što misliš!