Događaji

vrijednost projekta 5.4 milijuna kuna

Škola Smiljevac ide u energetsku obnovu

Škola Smiljevac ide u energetsku obnovu

Projekt ukupne vrijednosti 5.4 milijuna kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

U OŠ Smiljevac održana je početna konferencija projekta energetske obnove te škole.

Projekt ukupne vrijednosti 5.497.708,19 kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.'' u iznosu do najviše 1.918.930,96 kuna i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu do najviše 1.919.958,26 kuna, a provodi ga Grad Zadar u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Smiljevac obuhvaćaju provedbu mjera povećanja toplinske zaštite vanjske ovojnice, zamjene dotrajale stolarije energetski učinkovitom, toplinske izolacije ravnih i kosih krovova, unapređenja sustava grijanja (prelazak s ekstra lako loživog ulja na prirodni plin), rekonstrukcije električne instalacije kotlovnice i ugradnje digitalne regulacije te zamjene unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom.

- Iako ovo nije financijski najvrjedniji aktualni projekt koji se sufinancira sredstvima europskih fondova, meni kao gradonačelniku i našoj gradskoj upravi izuzetno je važan. Naime, riječ je o projektu koji objedinjuje dva naša strateška područja: školstvo i energetsku učinkovitost. Naravno, veseli me što i ovim projektom dokazujemo spremnost i znanje gradske uprave u pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima EU. Danas u ovoj školi započinjemo s novim programom energetske obnove školskih zgrada, vjerujem prvom u nizu objekata koji su u javnoj funkciji, istaknuo je na konferenciji gradonačelnik Branko Dukić. 

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap predstavio je projekt, sve njegove faze i načine financiranja.

Projektom će se sufinancirati sljedeće aktivnosti: Glavni projekt energetske obnove, radovi na energetskoj obnovi, stručni nadzor građenja, projektantski nadzor i poslovi koordinatora zaštite na radu tijekom građenja, energetski pregled i energetski certifikat nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost Projekta, upravljanje Projektom i administracija i stručna podrška partnera Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Provedba projekta završit će 30. travnja 2019. godine.


Reci što misliš!