Događaji

u subotu

U Knjigozemsku dolazi redatelj Igor Bezinović sa nagrađivanim filmom "Kratki izlet"

U Knjigozemsku dolazi redatelj Igor Bezinović sa nagrađivanim filmom

U subotu, 17.veljače, u Knjigozemskoj će gostovati redatelj Igor Bezinović sa dugometražnim igranim filmom „Kratki izlet“.

Film je premijerno prikazan na International film fest u Rotterdamu, jednom od najuglednijih filmskih festivala u Europi. Višestruko je nagrađivan, a na filmskom festivalu u Puli prošle godine, osvojio je Veliku zlatnu arenu za najbolji film.

Dokumentarno-igrani film „Kratki izlet“ temeljen je na motivima istoimenog romana Antuna Šoljana. Film prati Stolu, mladića u kasnim dvadesetima koji ljeto provodi u Istri, tulumareći po festivalima. Jednoga dana susreće svog znanca Roka, koji njega i nekolicinu ostalih poznanika nagovara da mu se pridruže u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. No nakon što im se pokvari autobus, njihov kratki izlet prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato.

Nakon projekcije, razgovor sa redateljem Igorom Bezinovićem voditi će Mirko Duić.

Ulaz je besplatan, a program počinje točno u 21 sat. Mole se posjetitelji da na vrijeme osiguraju svoje mjesto zbog ograničenog kapaciteta sjedećih mjesta. Za vrijeme same projekcije ulazak neće biti moguć.

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je desetak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac Blokada. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.


Reci što misliš!