Događaji

vremenska prognoza

Hladno jutro, vedar i sunčan dan uz temperature do 13 °C

Hladno jutro, vedar i sunčan dan uz temperature do 13 °C
Bojan Bogdanić

Nakon puno toplih zimskih dana i dosadne južine ljubitelji zime i jutarnje hladnoće ovih su napokon dana došli na svoje.

U Dalmaciji pretežno vedro i sunčano vrijeme, nakon još jednog relativno hladnog jutra, ponegdje i najhladnijeg u ovome tjednu, u unutrašnjosti i maglovitog. Rijetko gdje uz umjerenu buru i tramuntanu more će biti malo do umjereno valovito, a vidljivost izvrsna.

Najviša dnevna od 3 do 8, u područjima s dugotrajnom maglom niža, a na Jadranu između 8 i 13 °C.

Na Jadranu od vikenda ponovno oblačnije, u subotu uz malo kiše uglavnom na sjevernom dijelu, u nedjelju i vjerojatno utorak gotovo posvuda, a u ponedjeljak većinom na jugu. Valja upozoriti na potkraj nedjelje i u ponedjeljak ponovno jaku i olujnu buru, ponegdje moguće i s orkanskim udarima.

Sljedećih dana nemojte biti nespremni na povremene mjestimične nalete kiše i snijega, već u petak u sjevernim kopnenim krajevima, za vikend i drugdje, osobito u nedjelju, kada će i na Jadranu kiša biti najčešća.

Nakon kratkotrajnog slabljenja, u drugom dijelu nedjelje i u ponedjeljak ponovno će biti jake i olujne bure, ponegdje na udare vjerojatno i orkanske.


Reci što misliš!