Događaji

informacije za putovanje

Vozači, oprez! Zbog niskih temperatura moguća je poledica

Vozači, oprez! Zbog niskih temperatura moguća je poledica
Marko Prpic/PIXSELL

Snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sva vozila.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 između Karlovca i Knina i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj -Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Novi Vinodolski -Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog prometne nesreće opreznije treba voziti na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Kutine i Novske, u smjeru Lipovca (oko 112. km) te između Velike Kopanice i Babine Grede (na 251+500 km) u smjeru Zagreba, gdje se vozi jednim trakom. 


Reci što misliš!