Događaji

stanje u prometu, izvješće hak-a u 10.30

Zimski uvjeti i olujna bura stvaraju teškoće u prometu na zadarskom području

Zimski uvjeti i olujna bura stvaraju teškoće u prometu na zadarskom području
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Zbog zimskih uvjeta i olujne bure trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije. (Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti s ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet).

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom).

Zatvorene su i Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, DC1 Korenica-Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice), DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvoren je Paški most.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.


Reci što misliš!

 Izdvojeno