Događaji

vlasnici zagrebačko-ugljanski bračni par

Na sajmu Nautika u Zagrebu i gajeta koja uskoro stiže u Muline

Na sajmu Nautika u Zagrebu i gajeta koja uskoro stiže u Muline
Naši školji

Među više od 200 plovila izloženih na prošli vikend održanom sajmu Nautika na Zagrebačkom velesajmu, pažnju mnogobrojne publike plijenila je i jedna gajeta koja će uskoro biti porinuta u mulinskoj lučici.

Riječ je o brodici proizvedenoj u malom obiteljskom škveru Brnabić na otoku Rabu, a ponosni vlasnici su zagrebačko-ugljanski bračni par Saša Boman Višić i Jordan Višić, pišu Naši školji.

Prema riječima vlasnika rapskog škvera, brodograditelja Denisa Brnabića, gajeta SAMPA 6 nastala je kao odgovor na želje kupaca, izrađena je za one koji vole u brodici tradicionalnih linija uživati na moru, bilo to jedrenje, ribarenje ili malo dulja plovidba. Gajeta je duga šest metara i spoj je tradicionalne i moderne gradnje. Trup i nadgrađe izrađuju se od stakloplastike, a detalji od plemenitog drva po želji naručitelja. 

Brodica se izrađuje isključivo po narudžbi i kupac može birati boju, vrstu i snagu motora, vrstu drva, oblik i opremu interijera. 

Obitelj Boman Višić, koja je ljetnu kulturnu ponudu otoka obogatila i atelierom Blutorium u Mulinama, kako su nam potvrdili, potkraj ožujka gajetu će dopremiti na Ugljan i usidriti u starome mulinskom portu.


Reci što misliš!