Događaji

avantura na pašmanu

Na Škrapiću u Tkonu 150 djece iz deset vrtića Zadarske županije

Na Škrapiću u Tkonu 150 djece iz deset vrtića Zadarske županije
Naši školji

Završio je još jedan Škraping tjedan, a "šlag na torti" bio je u nedjelju 5. Škrapić u kojemu je sudjelovalo 150 mališana i 50 odgojitelja iz deset vrtića Zadarske županije.

- Iako smo planirali obilazak Benediktinskog samostana na Ćokovcu, zbog kiše koja je padala u subotu poslijepodne i blata na stazi morali smo odustati pa smo našu tematsku šetnju odradili od središta Tkona do Puta Bartovice, gdje su se djeca mogla upoznati sa suhozidnom gradnjom koja je, uz glagoljicu, bila tema ovogodišnjeg Škrapića, kaže Ana Kuštera, ravnateljica Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona, organizatora i domaćina Škrapića. 

Nisu, dodaje, izostale ni medalje s upisanim imenom DV vrtića Ćok na glagoljici koje su za sve sudionike izradili benediktinci s Ćokovca, ali umjesto u samostanu, djeci su ih podijelili na ručku u restoranu "Sovinje".

Program je i ove godine vodio Ivica Štorić, a kazališnu predstavu "Tri mačke" izvela je Produkcija Z iz Splita, pišu Naši školji.

Ravnateljica Kuštera zahvaljuje svim vrtićima što su i ove godine uveličali Škrapić te Općini Tkon, TZO Tkon i JKU Prvenj, organizatorima Škraping tjedna. Otkriva kako Dječji vrtić Ćok ovoga proljeća planira proslavu 15. godišnjice postojanja, a prigodnu svečanost uveličat će fotomonografijom. 

Na petom Škrapiću sudjelovali su vrtići: Lastavica - Preko, Manulica - Kukljica, Orkulice - Sali, Pašman - Dobropoljana, Biograd - Biograd, Grdelin - Pakoštane,  Cvit - Sveti Filip i Jakov, Zlatna lučica - Sukošan i Zvjezdice - Zemunik.


Reci što misliš!