Događaji

Knjigozemska

Klubu studenata sociologije "Antifjaka" organizira čitaonicu "Feminizam je za sve!"

Klubu studenata sociologije
Marko Lukunić/Pixsell

U četvrtak, 8. ožujka, dan nakon okruglog stola u Gradskoj knjižnici Zadar, klub studenata i studentica sociologije Antifjaka organizira događaj pod nazivom „Feminizam je za sve!“ koji će se održati u prostoru književnog kluba „Knjigozemska“.

Posuđujući naslov od poznate feminističke teoretičarke Bell Hooks i slijedeći premisu ciklusa "Poeziju će pisati svi" kojeg u prostoru Knjigozemske organizira udruga Punktum, ovim događajem neformalnog karaktera želimo ukazati ne samo na mogućnost, već i obavezu svih nas da promišljamo o i inzistiramo na važnosti osvještavanja rodne neravnopravnosti.

Događaj je zamišljen na način da su svi/e posjetitelji/ce pozvani/e pročitati sebi drage dijelove tekstova feminističke literature, pri čemu u obzir dolaze različiti oblici izražavanja – od poezije i proze do teorijskih tekstova. Ujedno, izbor nije ograničen na već etablirane književno-teorijske autore i autorice, te je čitanje vlastitih uradaka u bilo kojoj formi itekako dobrodošlo.

Početak događaja zakazan je za 20 sati, a KSS Antifjaka ovim putem ujedno poziva na marš povodom Dana žena koji će se isti dan u organizaciji Građanske inicijative održati par sati ranije, u 17 sati.

Pripremite svoj omiljeni odlomak, pjesmu ili stih i pridružite se ovoga četvrtka u "Knjigozemskoj" jer, ne zaboravimo, feminizam je za sve!


Reci što misliš!