Događaji

najbolje plasirani Matija Librenjak

Županijsko natjecanje iz fizike u biogradskoj osnovnoj školi

Županijsko natjecanje iz fizike u biogradskoj osnovnoj školi
biogradnamoru.hr

Biogradska osnovna škola bila je domaćin ovogodišnjem Županijskom natjecanju iz fizike. Natjecalo se ukupno 25 učenika iz osnovnih škola Zadarske županije.

Najbolje plasirani učenik bio je Matija Librenjak iz osnovne škole Šimuna Kožičića Benje s mentoricom Mirjanom Perić. Matija je osvojio 55 bodova te samim tim i zauzeo prvo mjesto na ovom natjecanju. Drugo mjesto i 53 osvojena boda osvojio je Petar Kardum iz osnovne škole Smiljevac s mentoricom Patricijom Jureško Perović,dok je treće mjesto s osvojenim 51 bodom dijele dvojica učenika Roko Pilić i Stipe Radović. Prvi iz osnovne škole Pakoštane s mentorom Mariom Mandić, te Stipe Radović iz osnovne škole Bartul Kašić s mentoricom Vedranom Kasalo.

Zadaci nisu bili ni malo lagani no rezltati su ipak dosta dobri potvrdilo je povjerenstvo u sastavu Jelena Torbarina,Domagoj Barešić,Antonija Budanko Brkić i Ana Lipoščak.Svakako moramo naglasiti da je ovom učeničkom natjecanju u biogradskoj osnovnoj školi prethodio i kraći pozdravni govor ravnatelja škole domaćina prof.Jordanka Miloš i predsjednika Zajednice tehničke kulture Zadarske županije ing. Duška Kraljev, koji je i otvorio ovo natjecanje.

Svi ste vi pobjednici, kazao je obraćajući se učenicima, jer ste mladi, vrijedni i talentirani. Imamo mi puno mladih talentiranih ljudi koji su na žalost otišli „vani“. Želim vjerovati da vi nećete morati odlaziti,već da ćete svoja znanja i ljubav prema fizici pretočiti u konkretne projekte i rezultate te ih ulagati u našu domovinu, kazao je, između ostalog Kraljev.

Potom je za sve sudionike izveden je prigodan glazbeni program koji su izveli polaznici biogradske Glazbene škole a nakon „Lijepe naše“ izveli su još nekoliko poznatih napjeva.

Uz to biogradska osnovna škola kao dobar domaćin priredila je prigodnu zakusku, kolače i sokove uz druženje učenika i nastavnika.


Reci što misliš!