Događaji

ICCRO Zadar

Zadar u srpnju domaćin međunarodnog ljetnog kampa za mlade oštećenoga vida

Zadar u srpnju domaćin međunarodnog ljetnog kampa za mlade oštećenoga vida

Zadar je domaćin međunarodnog ljetnog kampa za mlade oštećenoga vida od 20. do 30. srpnja 2018. godine. Ovakav se kamp prvi put priprema u Hrvatskoj.

ICC je međunarodni ljetni kamp za mlade oštećenoga vida kojem smo domaćini ove godine i ugostit ćemo mlade predstavnike oštećenog vida i stručnjake koji se bave njihovim obrazovanjem, iz 15-ak stranih zemalja, ukupno 150 sudionika.

Ovakav se kamp prvi put priprema u Hrvatskoj, a za naše mlade oštećenoga vida neizmjerna je dobrobit zbog praktičnih znanja i vještina koje tom prilikom usvajaju i zbog upoznavanja s mogućnostima koje im nude tehnološka dostignuća u procesu školovanja i zapošljavanja.

Iznimnu korist imat će lokalna zajednica koja se maksimalno uključila u pripremu kampa što će uvelike doprinijeti smanjivanju predrasuda o nemoćnosti osoba s invaliditetom i senzibilizirati širu javnost o njihovim mogućnostima, ali i obogatiti turističku ponudu jer ćemo pripremiti prilagođene materijale za sudionike kampa koji će ostati kao trajna vrijednost.

Centar UP2DATE jedina je organizacija u RH koja se bavi razvojem i primjenom ICT-a u svakodnevnom životu korisnika s invaliditetom te zajednički nastojimo pokrenuti stvaranje univerzalnog dizajna.

Cilj ICC kampa je osvješćivanje mladih slijepih i slabovidnih učenika o prednostima učinkovitog korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije, kao i pomoćnih tehnologija, što su “must” vještine, gdje se nastoji poboljšati tehničke i socijalne sposobnosti i podići razinu mobilnosti;

 – Podržava studente u njihovom izboru za daljnje edukacijske i profesionalne puteve te ih motivira na ranu i temeljitu pripremu prije početka obrazovnog i/ili radnog procesa;

 – Izvrsna je prilika za uspostavljanje kontakata sa slabovidnim i slijepim vršnjacima iz drugih zemalja te za razmjenjivanje znanja i iskustava, kao i za umrežavanje.

Više o projektu možete naći i na ovim adresama:

www.up2date.hr

Facebook stranici

Twitter profilu

Youtube kanalu

up2cast kanalu

"Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo." Antoine de Saint-Exupery


Reci što misliš!