Događaji

radni sastanak

Župan Božidar Longin i suradnici posjetili Starigrad

Župan Božidar Longin i suradnici posjetili Starigrad

Župan Božidar Longin sa svojim suradnicima, zamjenicima župana i pročelnicima Upravnih odjela, u četvrtak 8. ožujka 2018., boravio je u radnom posjetu Općini Starigrad.

Na početku posjeta, župan je povodom Međunarodnog dana žena djelatnicama općinske uprave uručio ruže. U radnom dijelu sastanka, izaslanstvo Zadarske županije je s općinskim načelnikom Krstom Ramićem, vijećnikom Županijske skupštine Zoranom Šikićem te predstavnicima općinske uprave, raspravljalo o najznačajnijim projektima, planovima razvoja i izazovima s kojima se susreće Općina Starigrad.

Ovaj jedinstveni prirodni potencijal Starigrada, specifični kraj u kojem se spaja predivno plavetnilo mora i surovost očaravajuće planine, Park prirode Velebit i Nacionalni park Paklenica, utvrđivanje lučkog područja, pomorskog dobra i zaštićenog obalnog pojasa u sinergiji očuvanja okoliša, marikultura, projekti vodovodizacije i odvodnje, izgradnja sportske dvorane te briga o mladima, osim što su značajan gospodarski i razvojni potencijal stvaraju nove izazove u rješavanju i provedbi infrastrukturnih i razvojnih planova Općine. 

O svim temama, kroz aktivnu raspravu s pročelnicima Upravnih odjela Zadarske županije, predstavnici Općine dobili su precizne odgovore i prijedloge za rješavanje trenutnih situacija i problema. Župan Longin je pritom naglasio da sve stručne službe razvojnih agencija i Upravnih odjela Zadarske županije stoje na raspolaganju pri rješavanju i provedbi planiranih projekata. 

- Zadovoljan sam sastankom u Starigradu, kao i temama koje smo otvorili. U planu su ovakvi radni sastanci sa svim jedinicama lokalne samouprave Zadarske županije u cilju učinkovitije provedbe zajedničkih projekata - istaknuo je Longin.
 
Domaćini su nakon obilaska gradilišta šetnice pozvali župana i suradnike na proslavu blagdana Svetog Jure i Dana Općine Starigrad, 23. travnja, kada se planira održati znanstveno-stručni skup u posjetiteljskom centru NP Paklenica.
 


Reci što misliš!