Događaji

čestitamo!

Biogradski srednjoškolci ostvarili uspjeh na međužupanijskom natjecanju prodavača i poduzetnika

Biogradski srednjoškolci ostvarili uspjeh na međužupanijskom natjecanju prodavača i poduzetnika
b-portal.hr

Biogradski srednjoškolci ostvarili su velik uspjeh u Dubrovniku na međužupanijskom natjecanju učenika, smjera prodavač, za Dubrovačko–neretvansku, Splitsko–dalmatinsku, Šibensko–kninsku i Zadarsku županiju.

Naime, pod mentorstvom profesorice Inke Batur, Lorena Milošević osvojila je sedmo mjesto, Daniela Gagić deveto, a Kleopatra Lushaj jedanaesto, prenosi b-portal.

Osim Srednje škole Biograd na Moru, na natjecanju su sudjelovale trgovačke škole iz Dubrovnika, Zadra, Splita, Imotskog i Knina. Natjecanje je održano u prodavaonicama Pemo, Tommy, Mana i Mystic a učenici su se natjecali u robnim skupinama: prehrana, proizvodi za njegu tijela i tekstil.

Osim poznavanja robe, učenici u ovom natjecanju trebali su pokazati svoje vještine rada na blagajni, kreativnost i vještinu pakiranja robe i vrlo važne komunikacijske vještine u vođenju prodajnog razgovora. Povjerenstvo ovog natjecanja činili su nastavnici struke te nastavnik koji je imao ulogu kupca.

Učenice Srednje škole Biograd na Moru pokazale su zavidno znanje i vještinu prodaje što se odrazilo i na njihovom plasmanu. Jedan od ključnih ciljeva ovog natjecanja je promocija zanimanja prodavač.

Promatrajući škole s područja Zadarske županije, Srednja škola Biograd na Moru osvojila je izvrsno drugo mjesto.

BIOGRADSKI SREDNJOŠKOLCI NAJBOLJI MLADI PODUZETNICI

Biogradski srednjoškolci postigli izvrstan rezultat osvojivši prvo mjesto u Drnišu na  međužupanijskom natjecanju u disciplini Mladi poduzetnik za Zadarsku i Šibensko-Kninsku županiju u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu. Izabela Rašin, Agata Zrilić i Antea Krstinićpod mentorstvom profesorice Kornelije Peraić pokazale su najviše znanja u natjecanju u kojem učenici u timu od tri člana rješavaju poslovni zadatak integralnog tipa u trajanju od 180 minuta odnosno tri sunčana sata. Poslovni zadatak predstavlja praktičnu primjenu općeobrazovnih i strukovnih sadržaja.

Drugi tim Srednje škole Biograd na Moru u pratnji iste mentorice, Natali Mršić, Lucija Banić i Luka Samardžić osvojili su peto mjesto.

Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju učenici četvrtih razreda ekonomskih i trgovačkih škola koji su se sa školskih natjecanja s ostvarenih minimalno 80 posto bodova plasirali na međužupanijsko natjecanje.

Na ovogodišnje međužupanijsko natjecanje u Drnišu plasiralo se sedam ekipa: dvije iz Biograda na Moru te po jedna iz Zadra, Obrovca, Benkovca, Knina i Drniša.
Radove učenika ocijenilo je povjerenstvo u sastavu: Martina Jerković, prof. mentor, Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, predsjednica, Anita Tomić, prof., Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, član, Tihana Tomić, prof., Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, član, Davorka Demo, prof. savjetnik, Srednja škola Biograd na Moru, član te Rosana Peša, prof. mentor, Ekonomsko- birotehnička i trgovačka škola Zadar, član.
Iza biogradskih „poduzetnica“ drugo mjesto zauzela je ekipa Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, treće učenici iz Knina, četvrto iz Drniša, peto opet ekipa iz Biograda, šesto iz Benkovca dok su sedmi bili srednjoškolci iz Obrovca.

Pobjednički tim Srednje škole Biograd na Moru očekuje državno natjecanje Mladi poduzetnik koje će se održati u Varaždinu od 23. do 25. travnja ove godine.

DRUGO MJESTO NA NATJECANJU IZ RAČUNOVODSTVA – SREDNJA ŠKOLA BIOGRAD NA MORU

Učenica Izabela Rašin osvojila je izvrsno drugo mjesto na međužupanijskom natjecanju iz Računovodstva za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju održanom u u Benkovcu u Srednjoj školi kneza Branimira dok je Lucija Banić bila peta. Mentorica dvjema predstavnicama biogradske srednje škole bila Kornelija Peraić a član povjerenstva bila je prof. savjetnica Davorka Demo iz Srednje škole Biograd na Moru.

Cilj ovog natjecanja je razviti i poticati interes i sklonost učenika za računovodstvenu i financijsku struku, poticati učenike na nastavak ekonomskoga obrazovanja i uključivanja u gospodarstvenu praksu, računovodstveno-financijsku struku, povezivati ekonomske škole te ostvariti bolju povezanost škola i gospodarske prakse.
Natjecatelji su zadatke rješavali samostalno u vremenu 180 minuta koristeći se kontnim planom i kalkulatorom.

Svakako je ovo bilo jedno od zahtjevnijih natjecanja jer obuhvaća sadržaje računovodstva sve četiri godine učenja.

Pravo natjecanja na međužupanijskoj razini stječu učenici koji su na školskom natjecanju ostvarili najmanje 70 posto od ukupnog broja bodova.

Tako se na međužupanijsko natjecanje ove godine plasiralo osam učenika i to troje iz Benkovca, po dvoje iz Biograda i Knina te jedna učenica iz Zadra.


Reci što misliš!