Događaji

preko 100 pasa na skrbi

Udruga Šapica prisiljena prestati s radom skloništa

Udruga Šapica prisiljena prestati s radom skloništa
Udruga Šapica

Udruga Šapica najavljuje prestanak s radom zbog teške financijske situacije, a najviše ih ljuti što im se odgovorni ne javljaju.

Problem se stvorio nakon što lokalne samouprave nisu ispoštovale novi zakon i podmirile troškove zbrinjavanja njihovih pasa, a istovremeno zbog novog zakona, prestale su stizati donacije jer svi misle da su navedeni trošak općine podmirile.

To je Udrugu dovelo do toga da ne može nastaviti s radom, prenose Vijesti.hr.

Primanja nemaju zadnja 3 mjeseca, a hrane za preko 100 pasa je ostalo za jedva tjedan dana. Nitko ne odgovara što sa psima ako se udruga zatvori!

Pošto im institucije nisu odgovorile, svoju su namjeru objavili i na svojoj FB stranici.

"Jučer smo poslali ovaj mail Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu uprave, Zagrebačkoj županiji i županu, gradu Zaprešiću, općinama Pušća, Marija Gorica, Brdovec, Bistra i Jakovlje. Odgovora još nema, a mi želimo javno obavijestiti sve građane da Šapica više nema novaca ni za hranu i da ćemo vrlo skoro biti prisiljeni prestati sa radom skloništa. Sklonište podliježe pravilnicima i zakonima koje mora poštovati, mora plaćati račune i hranu, a grad i općine odbijaju pokriti troškove za pse sa svojih područja. Mi više ne vidimo izlaz...

Što će se dogoditi sa psima koje imamo na skrbi? Hoćemo li ih morati vratiti tamo gdje smo ih pokupili? Građani, osjećate li se sigurno na ulicama svojih općina i grada?! Svaki pas na ulici bez nadzora je potencijalno opasan zbog bolesti i ugriza, a do sad su općine i grad Zaprešić zbog nas i našeg rada bili sigurni.

Svaki građanin koji plaća komunalnu naknadu (iz koje se treba plaćati za pse) ima se pravo osjećati sigurno. Tko će biti odgovoran ako napušten pas ugrize dijete na ulici? Gdje će završiti psi iz skloništa? Grad Zaprešić i općine bi po stanovniku trebale odvojiti manje od 2 kune mjesečno za zbrinjavanje pasa, ali to im je previše", stoji u njihovom tekstu uz 'screesnhot' maila poslanog institucijama.


Reci što misliš!