Događaji

pisci u zaleđu

ZaPisovci na "turneji" diljem Zadarske županije

ZaPisovci na
Iva Pejković

S ciljem prezentiranja književne prakse izvan gradova i pomicanja fokusa društvenih aktivnosti na zadarsko zaleđe, ZaPis je krenuo u realizaciju programa Pisci u zaleđu, svojevrsne „turneje“ po županiji, gdje bi u lokalnim školama, knjižnicama ili prigodnim institucijama organizirali književne susrete.

Slijedeći tjedan ZaPisovci će održati dvije večeri: 13. ožujka, 2018 u 18:00 sati održat će se književna večer u Obrovcu, u Pučkom otvorenom učilištu i knjižnici, gdje će svoje radove čitati ZaPisovi pisci i pjesnici:  Želimir Periš, Robert Nezirović, Andreja Malta, Mirjana Mrkela, Iva Pejković i Tihana Gambiraža. Zanimljivu književnu večer glazbom će obogatiti Mario Padelin.

"Književni događaji su uglavnom koncentrirani u gradovima te čitateljska publika u manjim mjestima ostaje zakinuta za živu riječ. Ovakvi eventi oživljavaju naizgled uspavano zaleđe koje sigurno ima poklonika književnosti, ali nema uvijek prilike to pokazati," rekla je Tihana Gambiraža, zadarska pjesnikinja.

Turneja se nastavlja 15. ožujka, 2018. u 18:00 sati u Knjižnici Jurja Barakovića u Ražancu, gdje će čitati Lada Vukić i Igor Eškinja, knjižnici poznati gosti i književnici, a pridružit će im se: Robert Nezirović, Marija Zekanović , Ivan Čeperković, Denisa Čirjak i Marija Kostić.

Turneju književnih večeri ZaPis će u travnju nastaviti u Radovinu i Otočcu, a nakon čitanja po županiji ZaPisovci su obećali i događaj u Zadru koji će objediniti iskustvo „zaleđa“ i prenijeti ga gradu, te ga simbolički natjerati da se ponekad okrene i pogleda i iza sebe.

Zapis - Zadarski pisci - je književna udruga koja se bavi popularizacijom i promicanjem ljubavi prema književnosti i književnom stvaralaštvu.

Članovi ZaPisa su autori koji pišu prozu i poeziju, bilo da su već objavljivali knjige ili tek žele početi pisati. ZaPisove književne večeri program su koji književnost želi prezentirati vrijedno i uzbudljivo. Uz čitanja i nastupe posjetiteljima će se dijeliti i Zapisnica, udrugin časopis.


Reci što misliš!