Događaji

uskoro

Drugi po redu Wine festival održat će se u Arsenalu 24. i 25. ožujka

Drugi po redu Wine festival održat će se u Arsenalu 24. i 25. ožujka
Bojan Bogdanić

Zadar Wine Festival će se održati u zadarskom Arsenalu, 500 godina starom spomeniku kulture, koji svojim izgledom privlači ljude sa svih strana svijeta .

Drugo izdanje Zadar Wine Festivala održat će se u Arsenalu 24. i 25. ožujka.

Već je prošlogodišnji festival proglašen punim pogotkom, jer je omogučio vinarima iz regije ali i čitave Hrvatske, da se predstave ugostiteljima, čime je osigurana bolja zastupljenost domaćih vina u restoranima te siguran plasman robe vinarima. Stoga je ove godine dolazak najavilo više vinara.
 
Očekuje se i više posjetitelja, a svojevrstan uvod u ovo okupljanje prvenstveno profesionalaca biti će manifestacija "Deset dana restorana". U namjeri da ožive zimom uspavane navike Zadrana, desetak restorana na Poluotoku od 15. do 25. ožujka nudit će posebno osmišljene menije u tri slijeda, uz čašu vina zadarskih vinara, za sto kuna, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u županijskoj Gospodarskoj komori.
 
Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja te velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru.

Dalmacija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival, koji bi na jednom mjestu okupio proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina, piše i prenosi Radio Zadar.  
 
Naime, ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.
 
Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru. 
 
Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu kojega će osvijetliti “sunčeva svjetlost zarobljena u vodi” očekuje Vas mnoštvo zanimljivih događanja.

 
Zadar Wine Festival podupiru i Grad Zadar, Zadarska županija, Turistička zajednica, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski sommelier klub, udruga vinara i drugi.


Reci što misliš!