Događaji

donacija turističke zajednice

Donacija zaštitne opreme Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveti Filip i Jakov

Donacija zaštitne opreme Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveti Filip i Jakov
OFJ

U prostorijama DVD-a, direktorica turističke zajednice Općine Sveti Filip i Jakov, Klara Eškinja Glavan, u srijedu je uručila vatrogasnu opremu vrijednu 8.700,00 kuna za koju su sredstva osigurali turistička zajednica 8.000,00 kuna te gospođa Milja Petrović u iznosu od 700,00 kuna

Radi se o vatrogasnim kombinezonima za šumske požare i vatrogasnim čizmama.

"Kao što svi znamo prošla godina, ljetna požarna sezona je bila iznimno teška za sve vatrogasce pa tako i za članove našeg DVD-a, te smo se odlučili za pomoć sukladno našim mogućnostima, a poučeni pomoći i dobroj međusobnoj suradnji koju smo imali od prvih početaka osnutka DVD-a. Kako znamo da je osobna zaštitna oprema uvijek potrebna, a zbog velikog korištenja se puno brže troši odlučili smo se na pomoć u tom segmentu, tako da smo opremu nabavili kao pripremu za nadolazeću sezonu za koju se nadamo da neće biti teška kao prošla, a sve u dogovoru s našim vatrogascima", rekla je direktorica Klara Eškinja Glavan.

Također ističe zanimljivost, da se kod uplate donacije od strane TZO na mjestu slučajno zatekla gđa. Milja Petrović koja kad je čula da se uplaćuju sredstva za vatrogasce odmah izrazila želju da i sama pomogne sa 700,00 kuna. Gđa Milja inače živi u Austriji, a ima apartman u Sv. Filip i Jakovu te je za vrijeme velikih požara na našem području iste vidjela, a i sama je gledala kako vatrogasci rade i kako to požrvtvovno obavljaju da bi spasili živote i imovinu žitelja ovog kraja odlučila pomoći.

Zapovjednik Joško Majica koji je primio donaciju uz nazočnost kolega Nikole Perkovića, Stjepana Marka Batur i Damira, zahvalio se TZO Sv. Filip i Jakov te gđi. Milji Petrović na donaciji vrijedne opreme.

"Kako smo se zajedničkim dogovorom odlučili nabaviti opremu koja nam je najpotrebnija za intervencije otvorenog prostora, a najveći i najgori požari su u ljetnom periodu za vrijeme velikih suša, visokih temperatura i jakih vjetrova (bura i maestral) ovo je preventivna priprema za ono što nas čeka, jer u vatrogasaca preventiva je osnova svega. Ako se nema čime izaći na intervencije i ako nemate što obući i odjenuti znači da se niste pripremili i loše ste planirali nadolazeću sezonu. Još jednom se u ime svih članova DVD-a Sv. Filip i Jakov zahvaljujem na donaciji, na razumijevanju i trudu koji se uložio u nabavku opreme, sa željom da je što manje koristimo u gašenju požar, a više na vježbama. Neovisno što nas financira JLS, smatram da je ovo poticaj svima nama da se kao gđa. Milja Petrović i TZO Sv. Filip i Jakov uključimo u nabavku opreme ili pomognemo u okviru svojih mogućnosti i na način koji možemo vatrogascima, a pritom mislim ne samo pomoć našem DVD-u nego i drugim vatrogasnim postrojbama", istaknuo je zapovjednik DVD –a Sv. Filip i Jakov Joško Majica.


Reci što misliš!