Događaji

preko 300 nastupa

A. K. A. Crescendo slavi pet godina postojanja koncertom u Kneževoj palači

A. K. A. Crescendo slavi pet godina postojanja koncertom u Kneževoj palači
Iva Perinčić

A cappella grupa A.K.A. Crescendo slavi svoj peti rođendan koncertom koji će se održati u Kneževoj palači u subotu, 17. ožujka s početkom u 20 sati.

16. ožujka 2013. godine nekolicina studenata sa Sveučilišta u Zadru se jedno sunčano popodne skupilo u učionici na fakultetu i održalo svoju prvu probu nakon koje su iz te učionice izašli kao prva studentska a cappella grupa u Hrvatskoj - A.K.A. Crescendo!

Od tada pa do danas vrtoglavi glazbeni put doveo ih je do nastupa po Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, dalekoj Kanadi na Canadian National Exhibition, sudjelovanje u Supertaentu i osvajanje Goden Buzzera, osvajanje Rektorove nagrade i Nagrade Grada Zadra, brončane plakete na najvećem europskom a cappella natjecanju - vokal.total te ulazak u polufinale najvećeg svjetskog a cappella natjecanja Varsity Vocals (The Open). 

''Imali smo čast pjevati našu himnu prepunim tribinama na Swatch Beach Volleyball Major Series u Poreču te uljepšati vjenčanja brojim mladencima u Hrvatskoj i izvan nje!  Čak smo uspjeli i nakratko osvojiti internet s našom spontanom obradom Cheap Thrills-a na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.'', prisjećaju se ''crescendovci''.

Iza njih je 48 vlastitih a cappella aranžmana, preko 300 nastupa i 10 videospotova. 

"Sve te predivne uspomene i postignuća ne bi bila moguća bez svih koji nas podržavaju i prate. Zato nam se pridružite včeras u 20 sati u predivnoj Kneževoj palači na našem rođendanskom slavlju kako bismo vam se mogli još jednom zahvaliti i proslaviti zajedno s vama naših pet predivnih godina.'', poručuju iz A.K.A. Crescendo.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti