Događaji

vremenska prognoza

Nedjelja u znaku promjenjivo oblačnog vremena sa sunčanim razdobljima

Nedjelja u znaku promjenjivo oblačnog vremena sa sunčanim razdobljima
Bojan Bogdanić

Nakon kišne subote u kojoj je u Zadru palo 39,2 mm kiše po metru četvornom, danas će prevladavati suho, ali oblačno sa sunčanim razdobljima.

Na srednjem Jadranu veći dio dana bez oborine, a na kišu treba računati poglavito potkraj dana i u noći na ponedjeljak.

Podno Velebita od sredine dana jaka, na udare olujna bura, a u Dalmaciji jako i vrlo jako jugo.

Temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva, a na krajnjem jugu moguće i malo viša. I tu će kasno poslijepodne i navečer biti juga, ponegdje i jakog, a u prvome dijelu dana puhat će sjeverozapadnjak. Bit će promjenljivo oblačno s kišom većinom navečer.Nakon kišne

Pod utjecajem ciklone bit ćemo i početkom tjedna. Već u noći s nedjelje na ponedjeljak novo naoblačenje stiže s juga pa će najprije u Dalmaciji ponovno biti oborina, moguće i obilnijih.

Početkom sljedećeg tjedna hladnije se predviđa na sjevernom Jadranu, a na srednjem i južnom temperatura će se sniziti sredinom tjedna kada će se bura od sjevera proširiti na cijelu obalu.

Do onda na jugu će puhati jugo pa sjeverozapadnjak i zapadnjak. Kiša povremeno tijekom ponedjeljka, a uglavnom u Dalmaciji i u utorak i srijedu. Treba napomenuti kako je ponegdje na sjevernom dijelu moguć snijeg nošen burom, a sredinom tjedna mjestimice je moguća susnježica pa i snijeg i na moru.


Reci što misliš!