Događaji

"ZadarZaDar"

Svečano otvaranje praktikuma za prirodoslovlje u OŠ Bartul Kašić

Svečano otvaranje praktikuma za prirodoslovlje u OŠ Bartul Kašić

Svečano otvaranje praktikuma prirodoslovlja za darovite učenike u sklopu EU projekta "ZadarZaDar" će se upriličiti u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru, na Međunarodni dan darovitih učenika, 21. ožujka 2018.g., s početkom u 12 sati.

Grad Zadar je osnivač/suosnivač 10 osnovnih škola s ukupno 6.828 učenika u 340 razrednih odjela. Analizom stanja školstva u području Zadarske županije uočili smo da u dosadašnjem radu s darovitim učenicima postoji prostor za dodatna poboljšanja, pogotovu u vidu kreiranja obogaćenih nastavnih materijala i mjerljivijeg instrumentarija prepoznavanja darovitosti, educiranja učitelja i stručnih suradnika za implementiranje inovativnijih nastavnih metoda, kao i nabavke opreme i didaktičkih sredstava,

Iz navedenih razloga udružili smo snage u EU projektu "ZadarZaDar" , u kojemu sudjeluju  Sveučilište u Zadru (Odjel za pedagogiju i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja), Grad Zadar (UO za Odgoj i školstvo), te pet osnovnih škola: Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru, Osnovna škola Zadarski otoci u Zadru, Osnovna škola Kruno Krstić u Zadru,  Osnovna škola Sv. Filip i Jakov i Osnovna škola Bartul Kašić u Zadru (nositelj projekta).

Dnevni red:

1. Uvodna riječ ravnateljice OŠ Bartula Kašića – nositelja projekta, Katica Skukan, prof.

2. Prezentiranje projektnih aktivnosti i rezultata – voditeljica projekta Vera Šušić, dipl. psiholog;

3. Glazbena točka darovitog učenika OŠ Bartula Kašića

4. Svečano otvaranje praktikuma prirodoslovlja - Prezentiranje usvojenih znanja i kompetencija darovitih učenika kroz izvođenje pokusa iz područja prirodoslovlja

5. Okrugli stol – mogućnosti multipliciranja rezultata na nacionalnoj razini (sudionici odgojno-obrazovni stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za razvoj i provedbu obrazovnih politika).

6. Druženje i izmjena iskustava i primjera dobre prakse uz osvježenje i ručak.


Reci što misliš!

 Izdvojeno