Događaji

spremni za lov

14 lovačkih pasa ptičara prošlo smotru u Smilčiću i mogu bez ograničenja u lov

14 lovačkih pasa ptičara prošlo smotru u Smilčiću i mogu bez ograničenja u lov
Branko Božić

U suradnji Lovačkog društva "Kuna" iz Poličnika i Lovačkog saveza Zadarske županije, a sve pod okriljem Hrvatskog Lovačkog saveza iz Zagreba, ove nedjelje održana je prva ovogodišnja smotra lovačkih pasa ptičara (IPO).

Ona je uz ostalo sadržavala ocjenu njihovog enterijera (izgleda), ispit njihovih prirođenih osobina te provjeru rada na terenu. Uz obilje pernate divljači, u prvom redu poljske jarebice trčke, fazana i prepelica smotra je provedena na području zajedničkog otvorenog  lovišta XIII/122- Smilčić - lovoovlaštenika LD“Kuna“ Poličnik.

Smotri je pristupilo ukupno 14 pasa pasmina njemački oštrodlaki i kratkodlaki ptičari, epaniel bretoni, engleski seteri i pointeri, mađarska vižla i ostalih, što su ih njihovi vlasnici doveli na navedenu kinološku manifestaciju is raznih krajeva Zadarske županije.

Smotru je obavio stručno i profesionalno renomirani međunarodni kinološki sudac Davor Vranić iz Poličnika, koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za lovnu kinologiju LSZŽ. Valja istaknuti da je ovog puta ispit prirođenih osobina u organizaciji HLS-a i LSZŽ potpuno bio besplatan za sve članove HLS i LSZŽ.

- Svi psi nakon položenog ispita mogu bez ograničenja krenuti u lov. Ovom prilikom u svoje osobno, te u ime opravdano odsutnog predsjednika Damira Perića, kao i sudaca ocjenjivača, želim svim lovcima mnogo uspjeha i zajedničkog druženja, ne samo u lovištima nego i van njihovih granica. Naš zajednički zadatak je bio i ostao, da unapređujemo naša lovišta te da čuvamo i sačuvamo u njima fond divljači za buduće naše naraštaje, rekao je uz ostalo čestitajući okupljenim sudionicima tajnik Lovačkog saveza Zadarske županije Roko Pavić, ujedno najavljujući sličnu akciju u mjesecu listopadu ove godine.


Reci što misliš!