Događaji

Održana redovna izborna Skupština

Kažimiru Kaži Kolanoviću novi mandat na čelu Lovačke udruge "Jarebica 1923 Nin"

Kažimiru Kaži Kolanoviću novi mandat na čelu Lovačke udruge
Branko Božić

Ninska gradska Lovačka udruga "Jarebica 1923 Nin" koja je pravna slijednica izvorne ninske Lovačke udruge "Jarebica" osnovane davne 1923. godine i koja u njezinih jedanaest lovnih jedinica (Kožino,Petrčane, Zaton, Nin, Privlaka, Grbe, Vrsi, Poljica Brig, Poljica, Žerava i Ninski Stanovi) okuplja 300 lovaca, održala je ove nedjelje u lovačkoj kući u Sabunikama redovnu izbornu skupštinu.

Njome je u nazočnosti 32 od 41 člana, koliko ih broji skupština, predsjedao uz pomoć tajnika Zdravka Lipotice te članova radnog predsjedništva predsjednik Kažimir Kažo Kolanović.

U svojstvu gostiju u radu skupštine sudjelovali su načelnik općine Privlaka Gašpar Begonja te predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije Damir Perić. Njih dvojica su pozdravljajući okupljene lovce svatko na svoj način istaknuli kako će institucije na čijem su oni čelu i unaprijed podupirati rad ninske Jarebice, za što su im okupljeni zahvalili podužim aplauzom.

Odmah na početku na prijedlog predsjednika Kolanovića odana je minutom šutnje počast svim palim i nestalim braniteljima Domovinskog rata, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kao i kao i umrlim lovcima udruge u proteklih godinu dana.

Potom je predsjednik Kolanović detaljno obrazložio rad udruge u proteklom četverogodišnjem razdoblju, s posebnim osvrtom na proteklu godinu dana. Pored ostalog je istaknuo kako su prihodi i rashodi u protekloj godini iznosili 543.920 kuna dok će se isti u tekućoj 2018. godini kretati u visini od 556.890 kuna.

Izvješće Nadzornog odbora prezentirao je njegov predsjednik Jozo Mustać. Ustvrdio je da su prihodi smanjeni zbog izostanka lovnog turizma i dresura pasa te je posebno ukazao na problem zemljišta na lokalitetu Grgur u Ninu, čiji je vlasnik Lovačka udruga.

Izvješće predsjednika, kao i izvješća Izvršnog i Nadzornog odbora nakon iscrpne rasprave skupštinari su jednoglasno prihvatili, nakon čega se je prišlo razrješenju dosadašnjeg i biranju novog vodstva.

Na prijedlog lovnih jedinica u novu skupštinu su u nastavku birani Šime Veršić, Ivo Surić, Ive Veršić i Branko Meštrović iz lovne jedinice Ninski Stanovi, Toni Božić,  Marin Kožul, Ante Perinić, Srećko Maraš, Ismet Šaković i Frenk Puhalović iz lovne jedinice Vrsi,  Aleksandar Marinković, Zlatko Jurlina, Romeo Petešić i Milivoj Stručić iz lovne jedinice Poljica,  Nado Jurlina, Marko Beram i Mili Beram iz lovne jedinice Žerava, Marko Utković, Zoran Knežević i Milorad Knežević lovna jedinica Poljica Brig,  Denis Štulić, Petar Glavan, Dražen Pijaca, Ivan Savić, Ivica Stulić i Damir Stulić jedinica Nin, Gašpar Begonja, Kažimir Kolanović, Šime Šango Gojko, Ante Šarić Ante, Josip Mustać i Dalibor Glavan Dado iz jedinice Privlaka,  Božo Mustać i Ivan Vitori iz Grba, Tomislav Jović i Darko Nemarić iz jedinice Petrčane te Dragomir Vukšević, Robert Peša i Dorijan Vukšević Zaton.

Njihovim imenovanjem konačno se otvorio put za biranje ostalih tijela. Tako su voljom većine u Izvršni odbor birani Ivan Savić, Nikola Šarić, Ante Perinić, Šime Veršić, Romeo Petešić, Zoran Knežević, Mili Beram, Dragomir Vukšević, Božo Mustać i Darko Nemarić. U Nadzorni odbor imenovani su  Davor Ćurjurić, Neven Ljubičić i Vitomir Burčul.Kandidatima za skupštinu LSZŽ imenovani su Ivan Savić, Kažo Kolanović, Ante Perinić i Romeo Petešić. Na mjesto starog-novog predsjednika jednoglasno je izabran Kažimir Kažo Kolanović.

- Zahvaljujem na ukazanom povjerenju kojeg ću svojim radom i ponašanjem za dobrobit svih nas i našeg društva opravdati uz pomoć mojih suradnika i u narednom četverogodišnjem razdoblju. Sve svoje snage, a naravno uz pomoć svih vas i naših 300-tinjak članova, usmjerit ću da ponovno u naše okrilje dobijemo oduzeta nam lovišta i da možemo normalno nastaviti naš lovački život. Sve što budem radio bit će javno i transparentno. Naše buduće planove bazirat ćemo u još većoj mjeri na razvoju lovnog turizma. Još ćemo više poraditi na planu kinologije i na proširenju lovno-gospodarske osnove. Također će nam zadatak biti poraditi na uvođenju reda i discipline na svakom koraku kao i na financijskoj konsolidaciji, rekao je u svom govoru uz ostalo novo potvrđeni predsjednik ¨LU Jarebica 1923 Nin¨ Kažimir Kažo Kolanović.

Njegove završne riječi okupljeni su popratili snažnim aplauzom.Ninski lovci razišli su se zadovoljno odrađenim poslom, kojemu je točka na ¨i¨ bio obilati i ukusni lovački ručak.

Priznanja i zahvalnice

Na prijedlog Izvršnog odbora te uz odobrenje i potporu LSZŽ, Hrvatski Lovački savez i njegov predsjednik general Đuro Dečak, odlikovali su sljedeće ninske lovce. Odlikovanje Prvog reda primili su Branko Predovan i Ivan Glavan. Odlikovanja Drugog reda uručena su Milivoju Stručiću i Mirjanu Radmanu dok su odlikovanja Trećeg reda uručena mladoj lovkinji Josipi Proroković, Mladenu Dadiću, Čedi Utkoviću, Dušanu Utkoviću, Ivanu Moroviću, Ismetu Šakanoviću, Robertu Peši i Marijanu Štuliću.


Reci što misliš!