Događaji

netafim

Najveća izraleska tvrtka za navodnjavanje osigurala donaciju za Zadar!

Najveća izraleska tvrtka za navodnjavanje osigurala donaciju za Zadar!

Najveća izraleska tvrtka za navodnjavanje osigurala je donaciju za Zadar! U srednjoj poljoprivrednoj školi „Stanka Ožanića“ u srijedu, 21. ožujka, izraelska tvtka Netafim donira sustav navodnjavanja.

U srijedu, 21. ožujka, u Zadru će se u organizaciji Veleposlanstva Države Izrael i Zadarske županije, te u suradnji  sa Israel Export Institute i HGK – Županijskom komorom Zadar održati cjelodnevni seminar i donacija sustava za navodnjavanje.

U  hotelu Kolovare s početkom u 10 sati održat će se seminar o poljoprivredi ''Primjena novih tehnologija u poljoprivredi''

U srednjoj poljoprivrednoj školi „Stanka Ožanića“ s početkom u 13,30 sati, izraelska tvtka Netafim donira sustav navodnjavanja. 

Izraelska tvtka Netafim, najveća izraleska tvrtka za navodnjavanje i izumitelj sustava navodnjavanja kap po kap, iskazala svoju želju da donira 5 sustava navodnjavanja u Hrvatskoj  kao njihov dar kako bi demonstrirali kako se poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj može unaprijediti. Ovaj sustav navodnjavanja će biti koristan za buduće generacije studenata i učenika u obrazovnim institucijama u Hrvatskoj.

Jedan od ključnih segemnata izraelske tehnologije su voda i navodnjavanje. Izraelska visoko inovativna industrija navodnjavanje je stekla svjetsku reputaciju te se više od 80 % proizvoda izvozi. Izrael prednjači u novim tehnologijama navodnjavanja, sustavima i priboru kao što je navodnjavanje kap po kap, automatski ventili i zasuni, automatsko filtriranje, štrcaljke niskog protoka, mini sprinklerima i kompenziranim kapaljkama. Računalno kontrolirani sustav navodnjavanja, koji je razvijen u Izraelu štedi ogromne količine vodu i omogućava opskrbu gnojivom zajedno sa vodom. Danas je Izrael država od koje uče sve države svijeta kada su u pitanje agro tehnologije.

U  hotelu Kolovare  s početkom u 15 sati slijedi seminar o vodnim tehnolgijama  ''Učinkovito upravljanje vodama za budućnost – pročistači otpadnih voda i vodovodne distributivne mreže.''


Reci što misliš!