Događaji

''ljepotica'' na rivi

Otvorena sezona kruzera, Aida Aura stigla u Zadar

Otvorena sezona kruzera, Aida Aura stigla u Zadar
Bojan Bogdanić

Aida Aura, veliki kruzer s karakterističnim ''usnicama'' na pramcu, ponovo je stigla u naš Zadar.

Riječ je o kruzeru koji može primiti do 1300 putnika, a na raspolaganju im je cijeli dan za razgledavanje Zadra, jer odlaze tek u 19 sati.

Lučka uprava Zadar ovu kruzing sezonu započinje upravo danas, 20. ožujka 2018. godine dolaskom broda Aida Aura. Do kraja godine u Zadru se očekuje između 140 do 150 ticanja brodova na kružnim putovanjima koji bi trebali dovesti oko 150.000 putnika. 

Važno je istaknuti i ovo: Zadrani su imali priliku posjetiti specijalizirani sajam Seatrade Cruise Global koji se održao na Floridi, Fort Lauderdale u Broward County Convention Centeru od 5.-8. ožujka 2018. godine.

Radi se o najvećem sajmu kruzing industrije na svijetu u organizaciji Seatrade-a, na kojem su sudjelovale hrvatske lučke uprave Dubrovnik, Split, Zadar, Šibenik i Rijeka na zajedničkom štandu pod nazivom „Croatian Cruise Ports”.

Ovaj četverodnevni događaj s 11.000 registriranih sudionika epicentar je svjetske kruzing djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u kruzing djelatnosti.

Nakon Aide Aure, na poluotoku se očekuje Viking Star, već 22. ožujka, a potom i Pacific princess.

 


Reci što misliš!