Događaji

od 10 do 12 sati

Dan narcisa i ove se godine obilježava na Narodnome trgu

Dan narcisa i ove se godine obilježava na Narodnome trgu

Ove godine Hrvatska liga protiv raka i Europa Donna Hrvatske obilježavaju zajedno Dan narcisa - dan borbe protiv raka dojke.

Liga protiv raka Zadar i Europa Donna iz Zadra u suradnji sa ZJZ Zadarske županije 24.03. u vremenu od 10 do 12 sati na Narodnom trgu u Zadru na prigodnom štandu dijeliti će cvijetove narcisa i edukativni materijal kojim će nastojati podići razinu svijesti o potrebi preventivnih pregleda i samopregleda dojke kako bi se spriječila pojava te zloćudne bolesti kod žena.

U svom radu kao Udruga naišli na veliku potporu kako pojedinaca tako i drugih Udruga, među kojima želimo navesti Ars Cantabile, koja je svojevremeno prva krenula u prikupljanje sredstava za aparat za zračenje, i koja na naš poziv da nam se i ove godine pridruži na Danu narcisa, na žalost to nije u mogućnosti zbog bolesti pojedinih svojih članova, ali će i nadalje pomagati naša nastojanja u svim prigodama i akcijama Lige protiv raka Zadar.

Promidžba je jako bitna, pa tako uz pomoć promidžbenih poruka, a jednu smo osmislili i ovom prigodom i glasi: "Ne čekajte 5 minuta do 12" , a njom nastojimo doprijeti do što većeg broja onih kojima je i namijenjena, a namijenjena je ženama, našim sestrama, majkama, suprugama, kako bi se u što većem broju odazvale  Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka dojke.

Udruženje obrtnika Zadar, u nekoliko se navrata odazvalo našem pozivu na suradnju, o čemu ste izvještavali u svojim sredstvima javnog priopćavanja, a ovom prilikom uključili su se urari i trgovci, koji će na taj način podržati Dan narcisa.
Dan narcisa osim u Zadru obilježiti  će se i  u Biogradu, Benkovcu, Ninu, kao i na otocima Pašmanu, Ugljanu i  Viru.

Ove godine donirana sredstva građana namjenjena su za kupovinu aparata za zračenje onkoloških bolesnika u OB Zadar.

U akciji sudjeluju:
Dr. Ivan Bačić - član Lige protiv raka Zadar
Dr. Tatjana Vukelić - Baturić  - predsjednica Europe Donne Zadar
Dr. Ljilja Balorda - Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije i koordinatorica  Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke

Kada su u pitanju podružnice Lige protiv raka Zadar, Biograd i Benkovac, u navedenoj akciji sudjeluju:
Biograd: Ljubica Wagner - Predsjednica Podružnice Biograd
Benkovac: Dr. Ivo Žuvela - Predsjednik podružnice Benkovac


Reci što misliš!