Događaji

ulaz slobodan

Koncert duhovne glazbe povodom Dana narcisa

Koncert duhovne glazbe povodom Dana narcisa

Zadarska kantautorica, prof. Tea Vidaić, odlučila je podržati obilježavanje Dana narcisa te će tako održati solo koncert duhovne glazbe, u petak, 23. ožujka 2018. godine u Arheološkom muzeju Zadar.

Ulaz je slobodan, ali će Liga protiv raka Zadar u navedenoj prigodi prikupljati donacije koje su i ovom prilikom usmjerene kupovini aparata za zračenje onkoloških bolesnika Zadarske županije.


Tea Vidaić je mlada zadarska kantautorica i magistra hrvatskog jezika i književnosti te radi kao profesorica u Pomorskoj školi Zadar. Do sada je nastupala na festivalima zabavne, mediteranske i duhovne glazbe, kao i na humanitarnim koncertima i koncertima moderne kršćanske glazbe te književnim i pjesničkim večerima.

Dobitnica je različitih nagrada za svoje autorske pjesme: Nagrade za najboljeg kantautora s pjesmom Ćeri puntarske na Zadarfestu 2010., zatim Nagrade za najbolji tekst s pjesmom Čuvaj me ljubavi raspeta na Festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar 2013. i Nagrade stručnog žirija za pjesmu Čudesni Bog na Festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar 2014. Aktivno surađuje s muškim i ženskim klapama. Autorica je poznate pjesme Note ljubavi s kojom se klapa Kadena predstavila na Marco Polo festivalu 2010. godine. 2015. godine uspješno se predstavila na Festivalu duhovne glazbe Tonkafest u Ogulinu i na Festivalu moderne duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ u Varaždinu s autorskom pjesmom Kralj mira.

S autorskom pjesmom Ti si svet ostvarila je i zapažen nastup na Uskrsfestu 2016. u KD Vatroslav Lisinski. Zajedno s ostalim izvođačima, autorima i producentima CD izdanja Uskrsfest 2016. pod etiketom Croatia Recordsa i CroSacra nominirana je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji album duhovne glazbe. Već nekoliko godina nastupa zajedno s ostalim poznatim izvođačima duhovne scene i na koncertu duhovne glazbe „Stihovima i notama slavimo Boga“ u Zadru na Narodnom trgu. 3. veljače 2016. održala je i samostalni akustični koncert šansone i autorske pjesme „Kadenca snova“ u „Atelieru Benini“ na poziv gospođe Nevenke Benini.

Ove godine nastupila je na Festivalu duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ u Varaždinu s autorskom pjesmom Tvoja riječ uz klavirsku pratnju poznatog kantautora, skladatelja i aranžera Antonija Tkaleca. 17. rujna 2017. održala je prekrasni samostalni akustični koncert „Dalmatinska romanca“ u atriju palače Cedulin pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra.

Tea Vidaić ima u pripremi snimanje autorskog CD-duhovne glazbe, a nakon toga i autorskog CD-a šansone na kojima potpisuje sve tekstove i glazbu. Član je Hrvatskog društva skladatelja i HGU-a.

Tea Vidaić sudjelovala je, i dala svoj doprinos, u tiskanju knjige "Glagoljicom ispisana ljubav" kojom je Liga protiv raka Zadar u suradnji sa Udrugom Riječi iznad svega prikupljala sredstva za aparat za zračenje onkoloških bolesnika.


Reci što misliš!