Događaji

reda mora biti

Grad Zadar poziva na savjetovanje pri uređenju prometa na Poluotoku

Grad Zadar poziva na savjetovanje pri uređenju prometa na Poluotoku
Bojan Bogdanić

Tijekom ovog tjedna Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Zadra pokrenut će postupak savjetovanja s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone Poluotok.

U cilju što učinkovitijeg planiranja i održivog upravljanja zadarskom povijesnom jezgrom kroz mjere smanjenja zagađenja zraka ispušnim plinovima i smanjenja prometnog opterećenja dostavnih vozila, postoji realna potreba za izmjenama i dopunama dosadašnje Odluke Gradskog vijeća Grada Zadra iz 2003. godine.

Nacrtom nove Odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone Poluotok, između ostalog, uvodi se kvalitetniji, učinkovitiji i održiviji način opskrbe u pješačkoj zoni uz pomoć manjih teretnih električnih prijevoznih sredstava kao i smanjenje dozvoljenog vremena dostave motornim vozilima u poslijepodnevnim satima.

Zadar je grad iznimno bogate povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, čija je spomenička baština u srpnju 2017. godine uvrštena na Popis svjetske baštine UNESCO-a. Ovim postupkom savjetovanja pozivaju se sve zainteresirane osobe s područja Grada Zadra na aktivno uključivanje u pripremu konačnog Nacrta ove Odluke. Na taj se način želi upoznati javnost s predloženim Nacrtom i pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja odluke i u konačnosti ugrađeno u odredbe odluke.

Svi zainteresirani svoja očitovanja mogu poslati na adresu e pošte komunalno.savjetovanje@grad-zadar.hr zaključno s danom 15. travnja ove godine.


Reci što misliš!