Događaji

projekt "zadar za dar"

U OŠ Bartula Kašića otvoren kabinet za prirodoslovne genijalce

U OŠ Bartula Kašića otvoren kabinet za prirodoslovne genijalce
HRT/Radio Zadar

U zadarskoj Osnovnoj školi Bartula Kašića danas je otvoren novouređeni kabinet za praktičnu nastavu iz bilogije, kemije, fizike i geografije.

Dio je to projekta Zadar ZaDar koji je posvećen radu s darovitim učenicima, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, prenosi Radio Zadar.

U novom kabinetu pokuse iz biologije kemije, fizike i geografije već danas su izvodile darovite učenice i učenici iz partnerskih škola: Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, Osnovne škole Zadarski otoci, Osnovne škole Kruno Krstić i Osnovne škole Sv. Filip i Jakov. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 973.127,32 kuna od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 100%. 

Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Osnovna škola Zadarski otoci, Osnovna škola Kruno Krstić i Osnovna škola Sv. Filip i Jakov.

Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci. U sklopu svečanog otvaranja praltikuma prirodoslovlja održan je i Okrugli stol na temu Mogućnosti multipliciranja rezultata na nacionalnoj razini.


Reci što misliš!