Događaji

obuhvaćeno 347 učenika

Samo dvije škole iz Zadarske županije od jeseni u eksperimentalnom programu kurikularne reforme

Samo dvije škole iz Zadarske županije od jeseni u eksperimentalnom programu kurikularne reforme
Filip Brala/PIXSELL

Eksperimentalni program kurikularne reforme "Škola za život" od jeseni će provoditi samo dvije škole iz Zadarske županije.

Provit će se u Osnovnoj školi Benkovac (272) te u strukovnoj školi Vice Vlatković u Zadru (75). Tako će eksperimentalnom reformom biti obuhvaćeno tek 347 učenika s područja naše županije.

- Na javni poziv za izvođenje eksperimentalnoga programa kurikularne reforme "Škola za život" prijavile su se 143 matične osnovne škole i 231 područna te 72 srednje škole, što je bitno više od maksimalno planiranih 50 osnovnih škola i 30 srednjih škola u kojima će se od iduće školske godine provoditi taj program – rekla je prošlog ponedjeljka ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Popis osnovnih škola koje su prihvaćene provjerite ovdje, a srednjih ovdje.

Eksperimentalni program provoditi od iduće školske godine u 1. i 5. razredima osnovne škole u svim nastavnim predmetima, a u 7. razredima  eksperimentalni programi iz biologije, kemije i fizike. 

U srednjim školama eksperimentalni program provodit će se u prvim razredima gimnazija u svim nastavnim predmetima, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima u općeobrazovnim predmetima.

Novi eksperimentalni kurikulumi uključuju novi nastavni materijal (uključujući i digitalni), stručno usavršavanje učitelja, opremanje škola (ono što pojedina škola treba: sportski rekviziti, kemijski i fizikalni laboratorij, tehnička oprema, glazbeni instrumentarij, informatička oprema), besplatni pristup internetu te tableti za učenike i tableti ili prijenosna računala za učitelje i nastavnike – podrška svih telekomunikacijskih tvrtki, promjene okruženja za učenje, piše Index.hr.


Reci što misliš!