Događaji

uz podršku eu fondova

U Zadru se pokreće Online centar za darovite učenike

U Zadru se pokreće Online centar za darovite učenike

U Zadru se pokreće Online centar za darovite učenike. Rezultat je to projekta Zadar ZAdar. Sveučilište u Zadru izrađuje inovativne skale za procjenu osobina darovitih učenika koje će postati predložak za sve osnovne škole.

OŠ Bartula Kašića potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta "ZadarZaDar" - Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 973.127,32 kuna od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 100%.

Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Osnovna škola Zadarski otoci, Osnovna škola Kruno Krstić i Osnovna škola Sv. Filip i Jakov. Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci.

Ciljevi projetka "ZadarZaDar" usmjereni su na jačanje kapaciteta zadarskih osnovnih škola za uspostavu sustava koji će omogućiti uočavanje i utvrđivanje darovitih učenika, primjenu doživljajne pedagogije i druge oblike razvoja darovitih učenika te uspostavljanje suradničke platforme za podršku ''Online centar Zadar za darovite“.

Grad Zadar osigurava održivost projekta, a Sveučilište u Zadru izrađuje inovativne skale za procjenu osobina darovitih učenika koje će postati predložak za sve osnovne škole u Zadru te će poslužiti svim školama u Zadarskoj županiji i šire.


Reci što misliš!