Događaji

mladi s nadom u bolju budućnost

Zadarska studentica pokrenula crowdfunding kampanju, prikuplja sredstva za školovanje u Manchesteru

Zadarska studentica pokrenula crowdfunding kampanju, prikuplja sredstva za školovanje u Manchesteru

Zadarska studentica Anita Pavić (22) želi priliku za obrazovanje, pa je pokrenula crowdfunding kampanju, te tako prikuplja sredstva za školovanje u Manchesteru. Ovo je njezina priča!

Njezin obrazovni put kreće od osnovne škole na Tijarici (malo selo u Dalmatinskoj zagori), potom druge jezične gimnazije u Splitu i tada upisuje preddiplomski studij francuskog jezika i ruskog jezika i književnosti u Zadru. 

''Prošle godine u travnju dobila sam pismo iz Manchestera da su me primili na svoje sveučilište, diplomski studij međunarodnog razvoja, smjer siromaštvo,  konflikti i rekonstrukcija (MSc International Development: Poverty, Conflict and Reconstruction). Školarina navedenog programa košta 11 000 funti. Pogađate iz kojeg razloga je moja trenutna adresa Irska?

S obzirom na određene nepovoljne životne uvjete odlučila sam se boriti za ono što želim i zato trenutno živim i radim u Corku, radim dva posla, pokušavam skupiti što više novca da odem u Manchester na navedeni studij i da steknem dovoljno znanja i vještina da mogu pomoći kako Hrvatskoj tako i ostatku svijeta'', kaže nam Anita.

Do sada je to činila na lokalnoj razini, dugi niz godina je volontirala u raznim udrugama, organizirala razne radionice na temu inkluzije marginaliziranih skupina, jedna je od osnivačica i trenutna predsjednica udruge mladih Ahimsa. Organizirali su prosvjede te pokrenuli mlade ljude koji su počeli volontirati u udruzi Down sindrom Zadar i u Domu za starije i nemoćne osobe također u Zadru, na što je iznimno ponosna.

"Tko smo mi da živimo ove živote, a da ne pomažemo?'', pita se naša sugovornica.

Financiranje Anitinog školovanja za navedeni studij zaista znači biti korak bliže rješavanju nekih od najvećih problema našeg društva.

''Budite i Vi dio moje priče i dajte mi priliku da nam/vam pomognem. Svatko zaslužuje dostojan život i pravo na obrazovanje, i to je nešto čemu ću se posvetiti kada po završetku studija steknem dovoljno znanja i vještina da to i učinim.

No, najprije trebam sebi osigurati to isto pravo na obrazovanje, a to ću uspjeti jedino ako mi vi izađete u susret. S obzirom na to da je rijec o studiju u inozemstvu, nisam se u mogucnosti prijaviti na natjecaje za stipendiranje koji se raspisuju u Hrvatskoj jer je jedan od glavnih uvjeta studij u RH''. 

Anita kaže kako će dati sve od sebe da novac zaista bude investiran u stvaranje osobe koja ima neizmjernu želju napraviti promjenu i koja će ju napraviti bez obzira na novac. 

''Steven Jobs je rekao '' Ljudi koji su dovoljno ludi da misle kako mogu promijeniti svijet – zapravo su upravo oni koji to i čine.'' Ja vas pozivam da podržite moju ludost! Ja sam samo jedno mlado ljudsko biće koje želi popraviti neke stvari i ostaviti ovaj planet malo boljim nego što je bio prije no što sam došla jer biti društveno aktivan/a nije izbor ili hobi, to je dužnost svih nas. S nadom u bolje sutra'',  poručuje Anita Pavić.

O Anitinoj kampanji više na Facebooku i linku.


Reci što misliš!