Događaji

pridružite se i vi

"Zelena čistka" u parku prirode Vransko jezero

Vinko Pešić

Park prirode Vransko jezero i ove godine priključit će se kampanji "Zelena čistka", koja se organizira četvrtu godinu za redom povodom Dana planeta Zemlje. Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Akcija čišćenja će se održati u nedjelju, 22. travnja od 9:30 – 13 sati.

Cilj nam je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti veliko divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podići ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš ujedno briga za zdravlje te ljepšu budućnost nas i naše djece.

Pridružite se i vi te zajednički ovom humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do naše djece i prirode te vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero!

Prijave za sudjelovanje u akciji „Zelena čistka“ se primaju najkasnije do 20. travnja do 12 sati na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na broj telefona 023/383-181.

Okupljanje je na benzinskoj postaji Petrol u Pakoštanima ili direktno na lokaciji u Dragama, a mjesto dolaska molimo navesti u prijavi.

Za sve sudionike bit će osigurana okrjepa nakon završetka akcije.

Program akcije čišćenja:

08:45-09:15 – okupljanje kod Petrola u Pakoštanima i zajednički odlazak do lokacije čišćenja

09:30-12:00 – akcija čišćenja Parka prirode u Dragama kod Debelog briga

12:00-13:00 – zajednička marenda

Ponesite malo dobre volje i radne rukavice jer jedino - kad se male ruke slože, sve se može! Zelena čistka danas za čišće sutra!


Reci što misliš!