Događaji

u Šibeniku

Pred košarkaški derbi masovna tučnjava navijača Zadra i Šibenika, osmero ozljeđenih

Danas oko 13,15 sati u Ulici fra Jerolima Milete u blizini željezničkog kolodvora u Šibeniku došlo je do masovne tučnjave u kojoj su najvećim dijelom sudjelovali navijači Zadra i Šibenika, a u kojoj su prema prvim informacijama ozljeđeno najmanje osam osoba.

- Možemo vam potvrditi da se oko 13,15 sati u Šibeniku dogodio fizički sukob više osoba koje, prema našim informacijama, nisu imale na sebi navijačka obilježja. Četiri osobe nakon tog sukoba zatražile su liječničku pomoć. Do 14 sati privedeno je 13 osoba, potvrđeno je iz PU Šibensko-kninske.

Policijske su snage raspoređene po cijelom gradu. Na šibenskom mostu policija zaustavlja i provjerava vozila.

Osam osoba zatražilo liječničku pomoć

Na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu osam je osoba zatražilo liječničku pomoć nakon masovne tučnjave u središtu Šibenika, potvrdila je za Šibenski portal Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice.

- Nitko od pacijenata nije u životnoj opasnosti. Trenutno traje obrada ukupno osam lakše ozlijeđenih i za sada mogu potvrditi da nitko nije životno ugrožen. Na odjel su prvo dovezena četvorica, a potom su stigla još četvorica i svima su potvrđene lakše tjelesne ozljede, kazala je Jakelić.

- Letjele su stolice iz obližnjeg restorana, bilo je i kamenja u zraku. Čula se glasna svađa i onda je počela jurnjava. U trenutku kada su shvatili da jedan čovjek leži na asfaltu i krvari sve se malo stišalo, a stigla je i policija, kazala je za Šibenski portal djevojka koja je u strahu odgledala nemile scene na ulici.

Svjedoci tvrde i kako su čuli povike ‘sredili smo Zadrane’.

Policijska vozila i djelatnici Hitne pomoći još su na mjestu incidenta, a policija je privremeno zatvorila ulicu za promet dok se ne obavi očevid i pokupi razbacani inventar restorana i kamenje.

Navijačka Udruga Tornado Zadar na put prema Šibeniku krenula je organizirano  tek iza 14.30 sati tako da oni nisu sigurno sudjelovali u tučnjavi.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti