Događaji

centar 112

Pacijent iz Velog Rata brodom Pomorske policije prevezen na operaciju u Zadar

Pacijent iz Velog Rata brodom Pomorske policije prevezen na operaciju u Zadar
Bojan Bogdanić

Na Dugom Otoku, u subotu, 14. travnja oko 19 sati, liječnik iz Velog Rata zatražio je medicinski prijevoz za pacijenta koji je trebao hitnu operaciju u OB-u Zadar.

Brodom Pomorske policije Zadar pacijent je iz Brbinja (Dugi Otok) prevezen do Zadra u 21:40 sati, a potom vozilom hitne pomoći u OB Zadar.

U Stankovcima u subotu, 14. travnja: vezano na dojavu od 13. travnja o onečišćenju DC27 i okolnog tla otpadnom masnom vodom iz Tvornice ribe „Ostrea“, na mjesto događaja je izašla vodopravna inspektorica i voditelj ispostave Hrvatskih voda. Naloženo je postupanje tvrtke koja je spriječila daljnje onečišćenje.

Do istjecanja otpadne masne vode došlo je zbog puknuća cijevi na izmjenjivaču topline u postupku sterilizacije te se čista voda pomiješala s otpadnom vodom. Zbog toga je došlo do punjenja jama i probijanja šahtova.

U jutarnjim satima ovlaštena firma pristupila je pražnjenju jama.

Ceste zatvorene zbog radova:

Za sav je promet zatvorena županijska cesta Visočane-Poličnik (ŽC6014) zbog sanacije mosta oštećenog uslijed poplava.

Do 4. svibnja 2018. god. na državnoj cesti DC407 bit će zatvoren sjeverni kolnik Ulice Ante Starčevića od raskrižja sa Ulicom 7 Domobranske pukovnije do križanja sa Ulicom Franje Tuđmana. Prometovat će se dvosmjerno južnim kolnikom uz privremenu regulaciju prometa.

Privremena prometna regulacija:

Do 01. svibnja do 15:00 sati zbog radova uklanjanja drvne mase sa ruba pokosa na dijelu županijske ceste ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac vozit će se uz privremenu regulaciju prometa jednim trakom.

Do 1.lipnja na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Murvica Gornja vozi se usporeno uz privremenu regulaciju prometa.

 


Reci što misliš!