Događaji

alarmantni podaci o zdravstvenom stanju u državi

U srijedu na Višnjiku javna radionica na temu Zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika

U srijedu na Višnjiku javna radionica na temu Zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika
Iva Perinčić

U srijedu 18. travnja, u 10:30 sati, na Višnjiku će se održati javna radionica na temu Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost učenika (ZUTA)

Poražavajuće statistike govore o tome da se Hrvati sve manje kreću i da su sve nezdravija nacija. Prvi korak u promjeni alarmantnog stanja na koje ukazuju brojni stručnjaci su edukacija i podizanje svijesti o zdravim životnim stilovima i kretanju naših građana, a posebna pažnja usmjerena je i na učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. 

Što je to ZUTA i zašto je toliko važna kod učenika? Koji se programi i aktivnosti provode s ciljem zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika? Gdje je danas školski sport u Hrvatskoj i kakav je odnos medija prema školskom sportu? Odgovore na ova ali i brojna druga pitanja vezana uz zdrav i usmjeren razvoj hrvatskih učenika pokušat će dati sudionici prve u nizu radionica ZUTA koje će se do kraja 2018. godine održati u brojnih gradovima, pa tako i u Zadru u srijedu 18. travnja, u 10:30 sati, na Višnjiku.

U ime organizatora, Hrvatskog školskog sportskog saveza, uzvanicima će se obratiti Nikola Perković, predsjednik saveza koji će svim uzvanicima te gostima predstaviti glavni cilj te misiju dugoročnog stvaranja navika redovitog tjelesnog vježbanja kod učenika. Dolazak su potvrdili i Janica Kostelić, državna tajnica za šport, dr. Božidar Longin, župan Zadarske županije, dr. Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra, doc. dr. sc. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će kratkim predavanjem istaknuti sve vrijednosti tjelesnog vježbanja učenika, Nikica Mihaljević, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, voditelji raznih programa HŠSS koji se provode u školama te učenici polaznici programa. Radionicu će podržati i brojni poznati hrvatski sportaši.


Reci što misliš!