Događaji

dobro je znati

Zbog radova u luci, privremen red plovidbe na liniji Preko-Ošljak

Zbog radova u luci, privremen red plovidbe na liniji Preko-Ošljak

Od danas, 16. travnja, kada počinju glavni radovi u ošljačkoj luci, pa do sredine svibnja na snazi će biti privremeni red plovidbe jer Jadrolinijini trajekti neće moći pristajati.

Županijska lučka uprava otvorila je ovaj tjedan radove, odnosno sanaciju glavnoga gata u luci Ošljak.

- Ovaj tjedan trajat će pripremni radovi i trajekti na redovitoj liniji Zadar (Gaženica) - Ošljak - Preko prometovat će po ustaljenom plovidbenom redu. Od 16. travnja, kada počinju glavni radovi, pa do sredine svibnja na snazi će biti privremeni red plovidbe jer Jadrolinijini trajekti neće moći pristajati. Za stanovnike Ošljaka Općina Preko organizirala izvanredni prijevoz koji će održavati brod Hitne pomoći općinske komunalne tvrtke Obala i parkovi. U slučaju intervencije broda za potrebe hitne službe i prijevoza pacijenta u Zadar, moguća su kašnjenja u privremenom redu plovidbe, o čemu će putnici biti obaviješteni u trajektnoj luci Preko, pojasnio je Endi Ćuća, ravnatelj Obala i parkova.

Predviđeni rok sanacije je 60 dana, ali, dodaje Ćuća, radovi će vjerojatno trajati 35 dana, odnosno do sredine svibnja.

U slučaju loših vremenskih prilika i produljenja rokova, izvanredni plovidneni red će se produljiti, pišu Naši školji. 

Vrijednost radova iznosi 570.688 kuna bez PDV-a, a izvest će ih Jadranski ronilački servis iz Šibenika, dok će uslugu stručnog nadzora obaviti ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Čirjaka. 

Na linku pogledajte privremeni led plovidbe.

Reci što misliš!