Događaji

Županijski dani 2018

Projekt IRENE: Ispred Arheološkog muzeja podjela led žarulja i perlatora umirovljenicima

Projekt IRENE: Ispred Arheološkog muzeja podjela led žarulja i perlatora umirovljenicima
Bojan Bogdanić

u programu Županijskih dana, a u sklopu projekta Upali i uštedi, u utorak, 17. travnja 2018. godine, s početkom u 9 sati, ispred Arheološkog muzeja Zadar, bit će organizirana podjela led žarulja i perlatora (mrežice za slavine koje štede vodu) umirovljenicima.

Uz podizanje razine svijesti kod korištenja energetski učinkovite opreme u domovima, ovaj projekt ima i socijalni karakter. Zainteresiranima će također biti podijeljeni i promotivni materijali projekta IRENE.

Projekt IRENE – Interregional Renewable & ENEergy efficiency network sufinanciran je iz IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora, Prioritetne osi 2. Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika te promicanje održive energije i energetske učinkovitosti.

Provedba projekta započela je 1. srpnja 2017. godine i traje do 31. prosinca 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.915.820,00 EUR dok je vrijednost aktivnosti dodijeljena Zadarskoj županiji 125.731,00 EUR. Nositelj projekta je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a partneri na projektu su Zadarska županija iz Hrvatske, Eko centar DELFIN i Općina Tivat iz Crne Gore te Asocijacija za ekonomski razvoj i Grad Mostar iz Bosne iz Hercegovine.

Glavni cilj projekta je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u CBA za poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Svi zainteresirani građani mogu ovom prilikom dobiti odgovore na pitanja vezana za projektne aktivnosti ili ih postaviti putem službene adrese e-pošte projekta: projectireneinterreg@gmail.com ili preko Facebook profila projectIREne.


Reci što misliš!