Događaji

kazalište lutaka zadar

Večernja scena u sklopu Showcase: "Nečisti i djevojka"

Večernja scena u sklopu Showcase:

Večernja scena u sklopu showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj pod nazivom "1st Croatian TYA and Puppet theatre Showcase".

Kazališni Epicentar u travnju 2018.g. organizira prvi showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj pod nazivom «1st Croatian TYA and Puppet theatre Showcase» na kojemu će biti prikazano 13 predstava za djecu i mlade u produkciji deset hrvatskih kazališta i umjetničkih organizacija.

Showcase će se održati u pet gradova (Varaždin, Čakovec, Osijek, Karlovac i Zadar), a osim što će domaća publika imati priliku vidjeti razne produkcije, na showcaseu će uz njih, predstave gledati i strani producenti raznih festivala i kazališta za djecu i mlade i/ili lutkarskih kazališta. 

Kazalište lutaka Zadar ima čast pokazati čak tri predstave „Nečisti i djevojka“, „Kaštanka“, „Karlson s krova“

O predstavi "Nečisti i djevojka":

Da nas želje zavode, to je istina stara kao svijet. A da je istina i da s krivog puta ima povratka, o tome nam govore priče koje su nam usmenom predajom sačuvali naši pretci. Takva je i ova bajka o djevojci i njezinome tajanstvenom mladiću, o žarkoj čežnji, smrtnome strahu i riječi koja oslobađa.

U nekome selu bile tri lijepe djevojke. Dvije su već imale svoje momke, a treća nije imala mladića. Bila je jako tužna.

„ O, samo da mi je naći kakvog god momka! Kad nema drukčijeg, daj mi, Bože, makar nečistog!“ I navečer im na sijelo dođe neki momak. Vrlo lijep.

„ No, drugo - šapću joj - taj će zacijelo biti tvoj.“ I bi. Taj samo nju gleda. I prati je doma. Kako o ljubavi priča, iz usta mu vatra sijeva. Iskre mu iz očiju frcaju. Djevojka pomisli, možda je on u nju vatreno zaljubljen. Ako i jest, ipak ju je strah.


Reci što misliš!