Događaji

radionica za mlade

Kako je dron postao dio modernog novinarstva?

Kako je dron postao dio modernog novinarstva?

Moderne tehnologije razvijaju se velikom brzinom, posebno se teško prilagoditi promjenama u sferi medija. Novinarstvo kao jedna od najstarijih profesija ima potencijalnu višestruku korist od tehnološkog napretka, a kao dio evolucije izvještavanja u novom mileniju već je počelo korištenje dron tehnologije.

Radionica Dron novinarstva upoznat će vas sa strukturom i funkcioniranjem najaktualnijih medijskih sadržaja i izazovima najsuvremenije tehnologije novinarskog posla. Polaznici radionice dron-novinarstva biti će među prvima u Hrvatskoj koji će se sustavnije upoznati s temeljima i razvojem ovog najsuvremenijeg tipa novinarstva.

Ujedno će podići vlastito znanje, sposobnosti i svjesnost o budućnosti medijske tehnologije, budućoj ulozi medija, novim načinom rada i utjecaja u skladu s javnim medijskim interesom, ali i mogućim zlouporabama i medijskim manipulacijama u slučaju uvođenja dronova u novinarstvo i medije.

Kako se mogu koristiti bespilotne letjelice u svrhu izvještavanja? Koje su prednosti, a koje pravne i etičke dileme?

Voditelj radionice je doc.dr.sc. Nenad Vertovšek u prostorijama Udruge CINAZ (Andrije Medulića 2, iznad Obale i lučice), u srijedu, 18, travnja, 2018. od 18 sati. 

Prijaviti se možete putem prijavnice ovdje, a prednost pri odabiru polaznika imaju osobe od 15 do 30 godina.

Broj polaznika je ograničen! 

*aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.


Reci što misliš!