Događaji

otvoren 4. cvijet zadra

Branko Dukić: Naša je obveza prirodu očuvati i iznova je vraćati čovjeku, svaki grm, svako stablo!

Branko Dukić: Naša je obveza prirodu očuvati i iznova je vraćati čovjeku, svaki grm, svako stablo!

Na Forumu je danas otvorena 4. vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra". Ovogodišnja se manifestacija vremenski poklopila s dolaskom biciklističke utrke Tour of Croatia, pa je na gatu zadarske rive postavljena cvjetna instalacija posvećena utrci i napravljena od tri travne staze koje su ukrašene cvjetnim biciklima.

''Kao gradonačelnik, ponosan sam na sve one građane koji o javnim zelenim površinama, poglavito parkovima i stablima, vode računa kao da se nalaze u njihovim kućnim dvorištima. Jer, javne površine upravo i jesu njihove, zbog njih se održavaju i uređuju. Nažalost, priroda čini svoje, i stabla stare i treba ih mijenjati novima.

Svako novoposađeno stablo, a prošle ih je godine bilo skoro 500, nova je trajna vrijednost, jednako važna kao nova cesta, kanalizacija ili vodovod.

No, komunalne potrebe grada i njegov dinamični razvoj ponekad ostavljaju svoj negativni trag, bilo da je riječ o fafarikuli kod Vruljice, ili lipi na Bulevaru. Naša je obveza prirodu očuvati i iznova je vraćati čovjeku, svaki grm, svako stablo'', kazao je gradonačelnik Branko Dukić. 

Dodijeljene su nagrade najboljim ovogodišnjim ostvarenjima, a izložba traje do 22. travnja.

Uz svečano otvorenje s domaćim specijalitetima i cvjetnim menijem, očekuje nas bogata paleta sadnica - njih preko 2 tisuće. Ove godine zasađeno je oko 50 000 sadnica, a prvi put je uvedeno i njihovo osvjetljenje.

Očekuje nas i niz radionica i predstava za djecu, kao i predavanja iz struke u Kneževoj palači.

 


Reci što misliš!