Događaji

velikodušnost na djelu

Humanitarna utrka djece i školaraca otoka Paga za Enu Škoda i Martinu Sabolić

Humanitarna utrka djece i školaraca otoka Paga za Enu Škoda i Martinu Sabolić
Z.list/Naši školji

Nekoliko stotina djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola otoka Paga trčat će 27. travnja humanitarnu utrku, kako bi sakupili novčana sredstva za liječenje teško bolesnih djevojčica – Ene Škoda (9) i Martine Sabolić (12)

Ena boluje od rijetke bolesti kostiju od rođenja, zbog koje je posljednjih godina morala ići u Beč na skupe operacije. Martina je pak nekoliko puta operirala kuk i teško je pokretna.

Utrka pod nazivom ‘Run Croatia Kids Run 2018’ održat će se u Pagu u sklopu projekta ‘Travanj na otoku!’, a u organizaciji Run Croatie i Udruge Kissa.

Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni i Martini, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima”, poručili su organizatori.

Donacije za humanitarnu akciju prikupljat će se na dan utrke, 27. travnja u kasice Crvenog križa.

Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju s čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopädisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još tri operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove. Golemi nam je izdatak također i nabava skupe ortoze za koju se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva”, ispričali su roditelji male Ene za Radio Pag.


Reci što misliš!