Događaji

uvala bregdetti - gaženica

Nakon pola stoljeća, u Zadru održana utrka oldtimera!

Nakon pola stoljeća, u Zadru održana utrka oldtimera!
Iva Pejković

Sunčano jutro u uvali Bregdetti ove nedjelje proteklo je u znaku visokog sjaja karoserije i prodornog zvuka motora. Riječ je o utrci oldtimera koju je nakon preko 50 godina u Zadru organizirao klub oldtimera Sveti Krševan.

"Ovo je revijalna utrka, ali ujedno i proba za ubuduće, da bi profesionalno napravili utrku. One su se vozile nekada, sve do 1963. u gradu Zadru, po bedemima, ali nažalost zbog velikih radova prebacili smo utrku u uvalu Bregdetti i vozimo do Gaženice, baš zbog nemogućnosti organizacije na Poluotoku'', kazao nam je predsjednik kluba Neven Krpina. 

Sama utrka okupila je stotinjak zaljubljenika u starinske limene ljubimce na dva ili četiri kotača, a kako doznajemo, 33 su prijavljena za sudjelovanje u utrci. 

"Vozi se oko 20-tak kilometara u krugovima. Nismo mogli ni primiti toliko ljudi, i nas je iznenadio odaziv. Najstariji primjerak nam je iz 1937. godine, motocikl Guzzi, imate Ford Galaxy iz 1967., tu su nam i Mercedes, Fićo i drugi oldtimeri'', kazao nam je i dodao kako se ipak radi o skupom ''hobiju'' kojemu se morate posvetiti s velikom pažnjom.

U utrci je sudjelovala i jedna pripadnica ljepšeg spola, a djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji i videu sa starta utrke.


Reci što misliš!