Događaji

besplatni obrazovni program

U Zadru održana trodnevna radionica Coca-Coline podrške mladima

U Zadru održana trodnevna radionica Coca-Coline podrške mladima

Nezaposleni mladi iz Zadra i okolice sudjelovali su u trodnevnim radionicama Coca-Coline podrške mladima koje su pokrenute s ciljem osnaživanja i dodatnog obrazovanja u poslovnim i životnim vještinama mladih ljudi koji su završili školovanje kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada.

Pod vodstvom iskusnih predavača, nakon Zagreba  i Splita, radionice ovogodišnjeg ciklusa besplatnog obrazovnog programa Coca-Colina podrška mladima, koji mladim nezaposlenim osobama pruža mogućnost stjecanja poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zapošljivosti, održane su od 18. do 20. travnja u Zadru. 

Iskustvo sudjelovanja u radionicama Coca-Coline podrške mladima, u prošlom je ciklusu pomoglo čak 30% mladih u pronalasku zaposlenja po završetku radionica. Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima, a s namjerom da se što većemu broju mladih omogući dodatno obrazovanje Coca-Colina podrška mladima ove će godine obuhvatiti ukupno 1000 polaznika i održati se u dvanaest gradova-  Bjelovaru, Dubrovniku, Kninu, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskome Brodu, Splitu, Varaždinu, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

Nakon trodnevnih radionica na kojima su mladi sa zadarskog područja uz vodstvo vrhunskih predavača, usvajalo životne i poslovne vještine koje im najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, uručene su im potvrde o uspješnom završetku programa, a životopisi polaznika ostat će u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta, što će polaznicima programa dodatno povećati mogućnosti za zaposlenje.

Polaznici radionica u Zadru bili su puni pozitivnih dojmova, a među njima je i Marija Nikolić, koja je nakon primitka svoje potvrde istaknula: „Očekivala sam kako će ovo biti još jedna edukacija na kojoj ću stjecati teorijska znanja, ali moja očekivanja su već u prvom predavanju nadmašena.

U ova tri dana imala sam priliku slušati odlične predavače koji su nam prenosili vro praktična i primjenjiva znanja koja nisam imala priliku naučiti kroz fakultetsko obrazovanje. Sigurna sam kako ću nove vještine imati vrlo brzo priliku primijeniti i pomoći će mi u pronalasku posla“.

U prvom danu programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina, kao što su osobni razvoj i razumijevanja sebe, komunikacije i davanje povratnih informacija te interakcije i umrežavanja, a mladima su ih predavali Valentina Penić i Ana Frlan Bajer, stručnjakinje Grupe Selectio, specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potragu za kadrovima.

Druga dva dana radionica bila su rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje,  upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su predavali iskusni predavači dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdrof, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Nakon Zagreba, Splita i Zadra, Dubrovnik je sljedeći grad u kojem će se provesti program .

Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem mrežne stranice projekta.


Reci što misliš!