Događaji

trekkeri, gdje ste?

Sudjelujte na Mosor Grebbeningu!

Sudjelujte na Mosor Grebbeningu!

U organizaciji Planinarsko-ekološke udruge "Gata“ u subotu 28. 4. 2018. održava se treking utrka 12. Mosor Grebbening. Kao što i sam naziv govori trka se gotovo u cijelosti održava grebenom i padinama Mosora.

S obzirom da je simbol natjecanja tovar ( magarac) i natjecateljske kategorije nose nazive po toj životinji :  Sivonja, Tovar i Pule.

Središte manifestacije i cilj svih utrka je u Gatima središtu drevne Poljičke kneževine.  

Natjecatelji su podijeljeni u tri kategorije: Sivonja (dužine 37 kilometar) koja po običaju starta u 8:00 sati s tvrđave u Klisu, Tovar ( dužine 17 kilometara) koja starta u 09:30 iz Sitna Gornjeg  te Pule  ( 7 kilometara ) koja starta u 11 u Gatima.

Cilj svih kategorija je u Gatima. Napominjemo kako je Pule kategorija  namijenjena  izletnicima rekreativcima koji slobodno vrijeme žele provesti u prirodi i čistom zraku, dok su Sivonja i Tovar ipak za spremnije natjecatelje.

Prijave za utrku: isključivo putem on-line prijavnice na web stranici stotinka.hr. Startnina: Sivonja kategorija: 150 kn, Tovar kategorija:120 kn po osobi, Pule kategorija:100 kn po osobi (mlađi od 16 godina – 50kn).

Treću godinu u nizu u sklopu Mosor Grebbening otganiziramo i dječju utrku u dužini 800m koja se održava po predivnoj šumskoj stazi u Gatima, a na kojoj očekujemo 100 djece.

Prijave za dječju utrku na kontakt također na web stranici stotinka.hr ili na brojeve mobitela 095/5994518 i 091/3930039.

Natjecateljima je osiguran ručak, uz koji se dobije i nekoliko feta - tradicionalnog zaštićenog jela - Soparnika. Ovogodišnji 12.Mosor Grebbening je četvrta od deset utrka Dalmatinske Trail Lige 2018.


Reci što misliš!