Događaji

brigo moja pređi na drugoga

Oštećen i neregistriran automobil najlakše je ostaviti u parku!?

Oštećen i neregistriran automobil najlakše je ostaviti u parku!?

Zagađivanje zelenih površina otpadom poput plastike jest sramotno, i svakim danom postaje sve veći problem u Zadru.

Napušteni kombi iznad Gimnazije Franje Petrića na Sfingi

Najlakši način na koji se vlasnici oštećenih i neregistriranih vozila rješavaju istih je - ostaviti ga na milost i nemilost na nekoj javnoj površini. Ponekad su to parkirlišta, a nerijetko i dvorišta, po principu ''brigo moja, pređi na drugoga''. Kako stati na kraj ovoj problematici?

U policijskoj upravi zadarskoj odmah su nas preusmjerili na Grad Zadar, pa smo potražili informacije kod pročelnika Robertina Dujele, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Napušten automobil kod Doma umirovljenika na Brodarici

Putem komunalnog i prometnog redarstva Grad ima ovlasti postupanja prema vlasnicima vozila koja su ostavljena na parkiralištima, ali i na zelenim i sličnim javnim površinama u nadležnosti Grada.

Pročelnik Dujela kazao nam je kako se svaka prijava prosljeđuje komunalnom redarstvu na postupanje po proceduri a nju čine prije svega postavljanje obavijesti na vozilo, te ukoliko nema odziva na istu - slijedi uklanjanje vozila.

Napušteni automobil na rubu parka Sfinga

Komunalni redari postupaju sukladno svojim ovlastima, kaže Dujela:

''Dotrajala, oštećena i napuštena vozila ostavljana na javnim zelenim i drugim površinama na kojima poslove uklanjanja istih ne obavljanju policijski službenici uklonit će se i premjestiti na za to određeno mjesto, po nalogu komunalnog redara.

Napuštenim vozilom se smatra svako vozilo koje nema registarsku tablicu ili ima istu kojoj je istekao rok valjanosti a ostavljeno je na javnoj površini'', kazao nam je Dujela.

Ukoliko primjetite da vam je netko ispred kuće ''ostavio'' brigu o oštećenom vozilu, obratite se Gradu i komunalnim redarima. 


Reci što misliš!