Događaji

HAK

Pojačani promet na autocestama za prvosvibanjski vikend

Pojačani promet na autocestama za prvosvibanjski vikend

Od sutra se na autocestama zbog produženog prvosvibanjskog vikenda očekuje pojačani promet na autocestama. Gušći promet očekuje se i tijekom subote u prijepodnevnim satima.

U utorak, 1. svibnja, u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog povratka s produženog vikenda moguća su i čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-Istok.

Podsjećamo da se proljetni period koristi za radove na autocestama te da su na nekim dionicima zbog nužnih radova određena prometna ograničenja. HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje.

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A4 Zagreb - Goričan:

Na dionici između čvorova Komin  i Breznički Hum izvode se radovi na sanaciji mosta Kračevec i sanaciji asfaltnog zastora kolnika. Promet će se odvijati dvosmjerno desnom stranom kolnika u smjeru Zagreba, uz ograničenje brzine od 80 km/h.  

Na dionici između čvorova Ivanja Reka  - Kraljevački Novaki zbog radova sanacije zapadnog nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Kraljevečkih Novaka. Promet će se od petka  voditi jednim (1) prometnim trakom u smjeru Zagreba i s dva (2) prometna traka u smjeru Goričana do nedjelje kada će se regulacija promijeniti na način da će se prometovati s dva (2) prometna traka u smjeru Zagreba i s jednim (1) prometnim trakom u smjeru Goričana.

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka     

U zoni čvora Bosiljevo 2 na dijelu A6 u smjeru Zagreba zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet  će se odvijati uz suženje kolnika u smjeru Zagreba, prometovanjem po jednom kolničkom traku, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na dionici između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet  će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Rijeke, uz suženje u smjeru Zagreba te uz kraće suženje u smjeru Rijeke, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na dionici između čvorova Ravna Gora i Delnice zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet  će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, uz suženje u oba smjera, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Napomena:

Molimo se korisnici da prije putovanja provjere stanje na cestama na stranicama hak-a, a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnici će biti obaviješteni putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

 


Reci što misliš!