Događaji

Darujte krv spasite život

Virani u prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja prikupili 42 doze krvi

Virani u prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja prikupili 42 doze krvi
Branko Božić

Živa i nadasve radna te prijateljska atmosfera vladala je danas u općinskoj vijećnici te u holu zgrade Općine u centru Vira, gdje su se okupili virski humanisti na prvoj od tri planirane ovogodišnje akcije darivanja krvi.

Akciju pod motom "Darujte krv spasite život" su od početka do kraja, zajednički koordinirali predsjednik virske Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Goran Vicković i njegove zamjenice  Ivana Šoše i Marija Vicković.

Svoj obol također je istinski i ovaj put pružio referent zadužen za dobrovoljno davalaštvo krvi unutar zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović.

Akciju je po običaju  došao pripomoći i član Nadzornog odbora zadarskog Gradskog savjeta DDK i Županijskog odbora Crvenog križa Ivo Jureško , a uspješno i profesionalno ju je provelo osoblje s Odjela za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice.

Općina Vir, pored toga što je financijski poduprla akciju, za njenu provedbu ustupila je i prostor Općinske vijećnice kao i terasu restorana Kotarina, čije je bijelo osoblje po okončanju darivanja krvi priredilo za sudionike akcije, simpatizere i sponzore zasluženu zahvalnu ukusnu i obilnu večeru.

Za ugodan i veseo štimung glazbom i pjesmom pobrinuli članovi zadarske grupe "Andora" s kojima su zajednički u dalmatinskom ugođaju pjevali i darivatelji. Za vrijeme večere predsjednik Vicković na prigodan je način predao zahvalnicu za jubilarno 50. darivanje istinskom virskom darivatelju Kreši Hotku. Taj su čin svi okupljeni popratili dugotrajnim pljeskom i čestitkama slavljeniku.

Požrtvovni i agilni predsjednik Vicković, nije krio zadovoljstvo odazivom i ovog puta više nego uspješno odrađenim poslom, te je u svom kraćem obraćajući okupljenima uz ostalo rekao.

- U ovogodišnju sezone krenuli smo više nego dobro. Akciji je pristupilo 63 darivatelja što je za nas impozantna brojka, što je nešto više u odnosu na isto lanjsko vrijeme. U tri akcije koje planiramo izrealizirati ove godine, očekujemo prikupiti oko 200 doza krvi. Raduje nas činjenica da nam se je ovom prigodom pridružilo desetak novih mladih darivatelja. Uglavnom je riječ o našim Viranima.

Sve to nam govori da za virsko davalaštvo krvi, koje pored darivanja zrači druženjem, prijateljstvom i dobrom atmosferom, ubuduće ne treba strahovati.Koristim prigodu da se zahvalim svim mojim kolegama darivateljima članovima udruge a njih je preko 120,  kao i vodstvu naše općine s načelnikom ujedno darivateljem Kristijanom Kapovićem, koja nas zdušno pomaže od 28.2.2010. dana kada smo se inače osnovali.

Tu su i naši vjerni sponzori virska pekarnica kruha "Pere" i domaća tvrtka Zupančić d.o.o. Tu su i sveprisutni Branko Kolanović i Ivo Jureško. Isto se odnosi na odgovorno i stručno osoblje Odjela za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice kao i bijelo osoblje restorana Kotarina. Hvala još jednom od srca svima koji se odazivaju izvana na naš poziv.

Ovog puta ovdje među nama to su lovci članovi Lovne jedinice Polača u općini Benkovac te članovi Udruge umirovljenika Grada Zadra. Molim vas da ih svi skupa lijepo pozdravimo velikim pljeskom, istaknuo je predsjednik Vicković.

Naposlijetku je obznanio kako im je u planu zajednički tradicionalni dvodnevni izlet na otok Mljet koncem mjeseca rujna ili početkom listopada, kao i prikupljanje krvi pod motom "Želim život" za zakladu ¨Ana Rukavina¨što će se provesti na posljednjoj akciji u prosincu.

Akciji se je odazvalo 64 darivatelja a krv je dalo njih 42. Oni su: Mara Karačić, Stefan Gecan, Zoran Bukarica, Petar Mamić, Željko Obradović, Ivica Perić, Elizabeta Janković, Marijan Ivančević, Filip Roc, Antonija Jurjević, Mislav Mihael Mandić, Marina Pejić, Mate Sekula, Alenka Šitum, Dragan Gospić, Branko Ivanika, Krešo Hotko, Željka Šantek, Damir Gal, Davor Teslić, Igor Zrinušić, Jasna Sladović, Marko Kulaš, Ivan Ledenko, Ante Kulaš, Josipa Kulaš, Lucija Kulaš, Luka Kulaš, Slavko Radočaj, Ivan Prtenjača, Blaž Vučetić, Alen Glavan, Marica Juratovac, Vesna Horvat, Zdenko Kulaš, Mate Kapović, Dominik Jurčević, Nenad Jozin, Tomislav Radeljak, Marko Bošnjaković, Marija Vicković i Goran Vicković.


Reci što misliš!