Događaji

točno u podne

U Sv. Filip i Jakovu otvara se 18. Festival cvijeća Zadarske županije

U Sv. Filip i Jakovu otvara se 18. Festival cvijeća Zadarske županije
Filip Brala/PIXSELL

Danas, točno u podne održat će se svečanost otvorenja 18. Festivala cvijeća Zadarske županije uz hotel Villa Donat u Sv.Filip i Jakovu.

Na svečanosti će se održati prigodni program uz nastup dječjeg vrtića CVITIĆ iz Turnja, plesno-vokalnog sastava Ethnotine Zagreb, a cappella sastava sveučilišta A.K.A. Crescendo Zadar i originalne Tovareće mužike iz Sali.

Ovogodišnji Festival cvijeća bit će u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine  i događanje koje prethodi 1. Festivalu kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija u Vukovaru od 3.5. do 6.5.

Istog dana u 18 sati održat će se i modna revija s početkom u 18 sati.

Na reviji će biti prikazana cvjetna kolekcija naše priznate etno – dizajnerice Mine Petre, autorice Hrvatske kuće MATERINA PRIČA.

Kolekcija je između ostalog bila prikazana na izložbi u Parlamentu Europske Unije u Bruxellesu , kao dio naše kulturne baštine, stvaralaštva i identiteta.

Posebnost je da su ove godine pripremljene posebno za Festival 12 etno kreacija s motivima „zalistavca“ , detalja  filipjanske nošnje, a nosit će je djevojke i gospođe iz Sv.Filip i Jakova i okolice.

U okviru modne revije održat će se i prigodan program plesno-vokalnog ansambla Ethnotine iz Zagreba.

Nakon modne revije održat će se prigodni kulturno-umjetnički program KUD-a Sv.Roko iz Sv. Filip i Jakova i KUD-a Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca.


Reci što misliš!