Događaji

dobro je znati

U utorak u poslijepodnevnim satima očekuje se veliki priljev vozila na autocesti A1 i A6 u smjeru Zagreba

U utorak u poslijepodnevnim satima očekuje se veliki priljev vozila  na autocesti A1 i A6 u smjeru Zagreba

Iz Hrvatskih autocesta stiže obavijest za građane koji planiraju povratak s produženog vikenda tijekom sutrašnjeg dana da se na autocesti A6 Rijeka Zagreb u smjeru Zagreba, u popodnevnim satima.

Očekuju se mogući zastoji i kolone, kao i na izlazu s autoceste na naplatnoj postaji Lučko i Demerje.

Tijekom ovog vikenda, na ulazu na naplatnoj postaji Lučko na autocestu A6 Rijeka - Zagreb, ušlo je 116.281 vozila što je 30% više vozila nego prošle godine za prvosvibanjski vikend.

Za očekivati je da će se najveći dio ovih vozila odlučiti vratiti u popodnevnim satima tijekom utorka, što bi moglo rezultirati velikim priljevom vozila u isto vrijeme. Zbog tako velikog priljeva vozila moglo bi doći i do zastoja i to na tri lokacije autoceste A6: na dionici između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, između čvorova Ravna Gora i Delnice te u zoni čvora Bosiljevo 2, na kojima se izvode radovi. Obzirom da su radovi u visokoj fazi izvođenja (skinut je asfaltni sloj kolnika) tijekom vikenda nije ih bilo moguće dovesti u stanje uporabe.

Pozivamo sve korisnike da ukoliko imaju mogućnost svoj povratak planiraju u ranijim satima tijekom sutrašnjeg dana.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se  informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

 


Reci što misliš!